AcasăȘTIRI EXTERNECartelurile de droguri din Mexic au trimis temuții „sicarios” pentru rivali! /...

Cartelurile de droguri din Mexic au trimis temuții „sicarios” pentru rivali! / Zeci de magazine și mașini incendiate, execuții în stradă! – VIDEO

traficantiREVOLUȚIE în Mexic. Traficanții de droguri s-au revoltat în stradă / Zeci de magazine și mașini incendiate - VIDEO / captură video

Traficanții de droguri din cartelurile mexicane au instaurat teroarea în vestul țării, după ce liderii lor au fost arestați. Numeroși oameni înarmați au incendiat mașinile de pe străzi, au dat foc magazinelor și s-au încăierat cu forțele de ordine.

Două bande de traficanți au pus stăpânire pe mai multe orașe din statul Jalisco.

Încleștări violente între traficanții de droguri și polițiști

Au avut loc mai multe încleștări violente între traficanți și polițiști, care au fost nevoiți să folosească armele de foc din dotare.

Polițiștii au arestat câțiva membri ai clanurilor, iar acest lucru a dus la declanșarea răzmeriței. Traficanții de droguri au dat startul protestelor, nu numai în Jalisco, ci și în Guanajuato, potrivit cbsnews.com.

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat bărbați înarmați incendiind mașini și autobuze, în mijlocul drumurilor. Unii strigau sloganuri în sprijinul cartelului Jalisco, apoi au dat iama-n magazinele din apropiere după care le-a dat foc.

Cartelurile de droguri au instaurat teroarea în Mexic

Cartelurile creează adesea un astfel de haos în efortul de a împiedica autoritățile să-i transporte pe șefii cartelurilor capturați sau de a protesta împotriva arestărilor.

Regiunea este dominată de cartelul Jalisco New Generation (CJNG), pe care Departamentul de Justiție îl consideră a fi „una dintre cele mai periculoase cinci organizații criminale transnaționale din lume”.

Liderul cartelului, Nemesio Oseguera, „El Mencho”, este printre cei mai căutați de autoritățile mexicane și americane. Nu a existat niciun indiciu ca Oseguera să fi fost prezent în timpul confruntării.

author avatar
Andreea Vlad