AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE în Franța. Noi PROTESTE violente, după ce moţiunea de cenzură a...

REVOLUȚIE în Franța. Noi PROTESTE violente, după ce moţiunea de cenzură a picat la limită VIDEO

frantaREVOLUȚIE în Franța. Noi PROTESTE violente, după ce moţiunea de cenzură a picat la limită VIDEO

Protestele au continuat, luni seară, în Paris şi în alte oraşe din Franţa după ce Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a respins moţiunile de cenzură împotriva reformei pensiilor.

Eșecul moțiunii de cenzură și adoptarea definitivă a legii pensiilor aruncă Franța într-o criză politică și socială fără precedent. Sunt tensiuni în toată țara, iar sute de mii de oameni protestează zilnic de aproape o săptămână.

Proteste masive în toată țara

Zeci de străzi sunt incendiate, manifestanții distrug bunurile publice, iar în tot mai multe orașe mulțimea furioasă iese cu torțe și cere demisia Guvernului.

Străzi incendiate, magazine sparte și bunuri publice distruse. Așa arată tot mai multe străzi ale marilor orașe din Franța, în ochii turiștilor care rămân șocați de violențele fără precedent din Franța.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea a sute de protestatari violenţi, în oraşul Lille, conform cotidianului Le Figaro.

Manifestanții distrug orice întâlnesc în cale

În Paris, manifestanţii s-au adunat în zona Gării Saint-Lazare, iar în zona Boetie au fost semnalate incendii provocate de protestatari. Incidente violente s-au înregistrat şi în zona Pieţei Vauban din Paris.

În oraşul Strasbourg, manifestanţii au provocat o serie de daune, luni seară, prin atacuri asupra vitrinelor magazinelor şi asupra panourilor publicitare. Aproximativ 1.000 de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Kleber din Strasbourg.

author avatar
Andreea Vlad
1.106 afisari

22 COMENTARII

  1. FRANCEZII POPOR CU „OUA” LA PROPRIU……ROMANII TURMA GELATINOASA ABULICA SI IMBECILIZATA PRO M…UE CARE ISI MERITA CU VARF SI INDESAT STATUTUL DE SCLAVETI SI SPALATORI DE MOSI SI BABE LA FUND DIN M…UE……FIECARE POPOR CU COLOANA SA VERTEBRALA SI DEMNITATEA SA…

    • Si-a tras General de armata Prim Ministru si Securitatea e cu el , masuri de precautie pentru a nu fi rasturnat de pe scaunul de Dictator . A mai dat ordin sa se faca si Coalitie dupa ce era cat pe ce sa fie destituit de PSD
      Asa ca , romanii pot fi linistiti
      Liniste , Aloooo , LINISTE !!!

  2. Multi din francezii care ies în strada acum, nu vor mai apuca pensia….vor muri din cauza vaccinului….

    Când a trebuit sa iasa în strada împotriva certificatului verde -digital -, nu prea s-au gràbit…..!!!

  3. Franta e putere militara dar a cazut economic din cauza conducatorilor din ultimii30de ani…degeaba esti politician pus de altii in frunte daca nu ai rezultate…la fel si in alte tari europene…Mare greseala cu emigratia necontrolata…

  4. Eu as intra peste Presedintie, Guvern, Parlament (āia care au trādat) dar si peste latrinele media, fie cā sunt radiouri, ziare sau latrine ca (I)Realitatea tv, Antene, (NE)România TV si altele, pārtase la CRIME.

      • Nici ai nostri nu vor sfarsi bine, mai e putin, bine zis. Paharul e umplut demult. Le va iesi furaciunea si pupatul la UE si Yankey pe nas.Mai spurcati decat comunistii sunt capitalistii.

  5. Capitalism inseamna imbogatire prin necinste, spaga si furaciune. Si-au creat parghiicare sa-i ajute la furaciune: justitie, politie, firme, ONGuri, monopoale.

    • ONG-urioe acoperă traficul de copii, nu au rezolvat nimic pe unde s-au dus, iau fonduri de la cetățeni , dau doua lulele pe unde se duc fac poze Simin rest cheltuie ei tot.
      Crucea Roșie și Haiti: au palat cei 500 milioane adunați și nici nu se sinchisesc sa dea vreo explicație.
      Iau sânge donat de voluntari și îl vând. Se fac medicamente, se vinde la spitale samd. Numai foarte puțin ajunge la bolnavi. Dar ei vând fac marfa ceva ce cică ar trebui sa fie din bunătate. Pai atunci de ce ăștia de la bancile de sânge iau salarii de milioane? Și de ce exista o bursa a sângelui? Dacă este gratuit și voluntar?
      Iau de la oameni gratis și transforma in marfa! Pe fata! Și cică așa este corect, nu e ca a de emit marfa cu bursa la fel ca bursa zaharului, uleiului etc.

  6. Imediat, cu putin noroc, urmeaza si ghilotinele, poate nu anul asta, dar anul viitor sigur, asa ca acolo, in kakatul ala de Franceistan o sa scape numai care poate 🙂 Bai francezilor, mai bine ardeti tot Champs Elysees, cu pitikul ala de micron si cu nevasta lui trans in el cu tot 🙂 Sau dati foc si la Parlamentul ala plin de tot felul de tradatori nazisti-globalisti de-ai lui Attali, ala care si-o tragea mai demult cu micronul in kurkubeu !! Si nu uitati sa ii aruncati in mare pe toti muzzies si negrisorii de import-export care au aterizat pe la voi din 2015 incoace, astia din noul val de rape-fugees s-au integrat acolo cel mai bine, mai ales in acele cartiere din Marseille si Paris unde nu intra politia noaptea decat numai cu 4-5 echipaje deodata 🙂 Ha ha ha 🙂 Un micron bun e un micron mort, sus pe stalp la Paris 🙂

  7. Robespiere zâmbește 🙂 . Așa a început și Revoluția Franceza: s-a dat foc la Paris. Arunci orice ducea la dezastre cu cât lemn aveau, acum sunt alte conditii, dar începe: au dat foc!
    Oamenii au văzut ca nu au aliați și ca cei de la putere sunt ca nobilii dinainte: luau tot, nu plăteau taxe (acum au paradisuri fiscale, relaxari fiscale firmele, trust funds și altele dar tot aia nu plătesc taxe prostul da) și toate celelalte.
    Ura, istoria mereu se repeta dacă o uitam și se fac aceleași greșeli.
    In rest sa vedem ce o sa fie: teroare, o reconquista – cu o Inchiziție modernă – sau fascism.
    Iar după o sa fie bine, trebuie sa se dărâme tot pentru ceva mai bun dar nu cum vor ei.
    Asta nu o sa fie – ei gasca Davos. Și sclaveti lor UE și ceilalți politicieni de peste tot din așa-zisa lume civilizata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger