AcasăȘTIRI EXTERNERevoluție în Belarus! Arestată din ordinul lui Lukașenko, Svetlana Tikhanovskaya a reușit...

Revoluție în Belarus! Arestată din ordinul lui Lukașenko, Svetlana Tikhanovskaya a reușit să fugă în Occident!

Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției, a fugit din țară „de dragul copiilor săi”.

Conflictele violente între poliție și protestatari au izbucnit în cele două nopți de la organizarea alegerilor și au existat numeroase rapoarte privitoare la agresivitatea forțelor de ordine.

Liderul de opoziției din Belarus spune că a luat o „decizie foarte dificilă” de a părăsi țara, după ce a contestat rezultatul alegerilor electorale.

Luni, când a încercat să înregistreze o plângere cu privire la rezultate, a fost reținută timp de șapte ore. Într-un  videoclip realizat chiar înainte de plecarea sa în Lituania, Tikhanovskaya își îndeamnă susținătorii să nu se alăture protestelor sau să se confrunte cu poliția. De asemenea, aceasta își motivează fuga din țară în timpul protestelor.

Tikhanovskaya și copiii ei sunt „în siguranță” în Lituania

Într-un videoclip de pe YouTube, Svetlana Tikhanovskaya a spus că a făcut-o pentru copiii ei, luând în considerare că protestele au continuat și ziua următoare.

„Am crezut că această campanie m-a întârit cu adevărat și mi-a dat atât de multă putere încât să pot face față la orice”, a spus ea. „Dar cred că sunt în continuare aceeași femeie slabă ca până acum”.

Tikhanovskaya a spus că decizia de a pleca a luat-o de una singură și că nu a fost influențată de nimeni, deși multe persoane o vor „condamna” sau o vor „urî” pentru asta.

Lidera opoziției din Belarus și-a trimis copiii în Lituania pentru siguranță, înainte de alegeri, declarând că „copiii sunt cei mai importanți din viețile noastre”.

Mai devreme, ministrul de externe lituanian, Linas Linkevicius, a anunțat în această dimineață locația Svetlanei Tikhanovskaya după zvonurile că a dispărut. Este „în siguranță” acum în Lituania, a spus ministrul de externe al țării.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
362 afisari

2 COMENTARII

  1. FAKE NEWS ! Tykanovskaya a plecat in Lituania,nu in ,,occident”..cam de frică.Nu era ea potrivită sa fie contracandidata lui Lukașenco.E chiar o femeie casnică,obișnuită,nu e tipul militant.Iar Lukașenko anunțase ca serv. antitero ar fi dejucat un atentat care o viza pe ea. Lukașenko face balet într ruși și americani cam cum a crezut Ceaușescu că face in 1989 !! Iar occidentu e cu ochii pe bogațiile și resursele naturale ale Belarusului cum a fost și este și pe cele ele României.

  2. Daca era arestata cum a putut fugi in Lithuania?
    Fuga este doar o manevra ca ea sa para victima si poate chiar si martira in lupta sa imotriva Dictatorului, in presa occidentala, copiata de cea Romana.
    Sotul ei „baiat cinstit”, care initial a fost contracandidatul lui Lukashenko, zace in puscarie prins cu treburi serioase ce occidentul nici macar nu vrea sa le aminteasca.
    Grupul de „rusi” care trebuiau sa faca Maidan dupa alegeri, prins de KGB-ul bielarus erau defapt ukrainieni selectati de SBU-ul ukrainian, cu bani occidentali si trimisi sa-i sperie pe bielarusi cu ideea Maidanului. Presa occidentala si cea din Romania care se avantasera in prognoze de Maidanuri si contre moskovite, au tacut malc, nu le-a iesit pasenta rusofoba, rusii erau ukrainieni angajati de SBU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger