AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE în Armenia! Capitala Erevan, cucerită de protestatari! / Situația la granița...

REVOLUȚIE în Armenia! Capitala Erevan, cucerită de protestatari! / Situația la granița cu Azerbaidjanul, explozivă! – VIDEO

REVOLUȚIE în Armenia! Capitala Erevan, cucerită de protestatari! / Situația la granița cu Azerbaidjanul, explozivă! - VIDEO (sursa foto: captură video Twitter)

Proteste de amploare în Armenia, la început de mai. Câteva mii de persoane au ieșit în stradă în prima zi a acestei luni, în Erevan. Imagini de la fața locului au ajuns pe rețelele de socializare.

E vorba de mii de susținători ai opoziției s-au adunat duminică în capitala armeană Erevan, notează France 24. Totul, pentru a avertiza guvernul asupra oricărei concesii făcute Azerbaidjanului în cazul enclavei Nagorno-Karabakh. Pe Twitter au apărut mai multe imagini surprinse în timpul protestelor din capitala Armeniei. Oamenii au ieșit în stradă cu pancarte și steaguri.

S-a cerut demisia premierului

REVOLUȚIE în Armenia! Capitala Erevan, cucerită de protestatari! / Situația la granița cu Azerbaidjanul, explozivă! – VIDEO (sursa foto: captură video Twitter)

Partidele din opoziție l-au acuzat pe prim-ministrul Nikol Paşinian de planuri de a ceda întregul Karabakh Azerbaidjanului, după ce acesta le-a transmis, luna trecută, parlamentarilor faptul că, din câte titrează aceeași sursă, „comunitatea internațională solicită Armeniei să reducă cererile față de Karabakh”.

REVOLUȚIE în Armenia! Capitala Erevan, cucerită de protestatari! / Situația la granița cu Azerbaidjanul, explozivă! – VIDEO (sursa foto: captură video Twitter)

Protestatarii au cerut demisia premierului. La faptul că prim-ministrul ar trebui să renunțe la funcție a făcut trimitere și liderul opoziției, Işkan Sagatelian, care a spus că „Paşinian a trădat încrederea oamenilor şi trebuie să plece”. Sagatelian, vicepreședinte al Parlamentului armean, a mai susținut că acțiunea de protest „va duce la răsturnarea guvernului în viitorul apropiat”.

Citiți și: Ce se află în spatele conflictului Armenia-Azerbaidjan?

Nagorno-Karabah, din nou un butoi cu pulbere

Armenia și Azerbaidjanul își dispută provincia Nagorno-Karabah din anii ’90. La finalul lunii martie se aflase că ministerul rus al Apărării denunțase o incursiune a forţelor azere într-o zonă aflată în responsabilitatea forţelor ruse, în regiunea Nagorno-Karabah. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a negat, la acel moment, acuzația.

Rusia acuzase Azerbaidjanul că a încălcat acordul de încetare a focului cu Armenia semnat după războiul din Nagorno-Karabah din 2020, prin desfășurarea de trupe în zona aflată sub controlul forțelor ruse pentru menținerea păcii. „Între 24 și 25 martie, forțele armate ale Azerbaidjanului au încălcat acordul trilateral al liderilor Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei (…), intrând în zona sub responsabilitatea contingentelor de menținere a păcii ruși din Nagorno-Karabah”, a declarat Ministerul rus al Apărării. Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman
1.045 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger