AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE ÎN ARMENIA. Camionagiii au blocat Podul Kiev! / Arestări masive în...

REVOLUȚIE ÎN ARMENIA. Camionagiii au blocat Podul Kiev! / Arestări masive în rândurile protestatarilor – VIDEO

REVOLUȚIE ÎN ARMENIA. Camionagiii au blocat Podul Kiev! / Arestări masive în rândurile protestatarilor - VIDEO (sursa foto: captură video)

Situație tot mai tensionată în Armenia, acolo unde protestele antiguvernamentale s-au răspândit în capitala statului.

Imagini au apărut pe internet, cu mai mulți camionagii care au blocat Podul Kiev.

Pașinian, acuzat că cedează în fața azerilor

Nemulțumirea partidelor de opoziție a pornit de la poziția premierului Nikol Pașinian față de ceea ce se consideră a fi gestionarea lui „perfidă” a unei dispute teritoriale cu inamicul principal Azerbaidjan, titrează euronews.com.

Protestele de la Erevan au izbucnit încă de zilele trecute, când opoziția armeană a cerut demisia premierului Pașinian – VEZI AICI, pe care îl acuză că ar fi complotat să cedeze regiunea Nagorno-Karabah.

(sursa foto: captură video)

Protestele au continuat și la începutul acestei săptămâni, inclusiv marți, în centrul Erevanului. Iar poliția a făcut zeci de arestări, în contextul în care grupuri de protestatari au blocat circulația pe principalele străzi.

Citiți și: Ce se află în spatele conflictului Armenia-Azerbaidjan? 

Sute de rețineri într-o singură zi

De altfel, încă de la începutul acestei săptămâni au apărut informații cu privire la faptul că s-au făcut rețineri în rândul demonstranților, pe fondul protestelor din Armenia.

Doar în data de 2 mai, adică luni, poliția armeană a reținut 244 de manifestanți care au blocat străzile din Erevan, conform eurasianet.org.

Sursa citată amintește că Serviciul de Securitate Națională (NSS) al Armeniei a avertizat, în 30 aprilie, despre „o amenințare reală de tulburări în masă”.

author avatar
Andrei Coman
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger