AcasăȘTIRI EXTERNERevolte în Europa, din cauza scumpirilor! Oamenii nu mai suportă costul ridicat...

Revolte în Europa, din cauza scumpirilor! Oamenii nu mai suportă costul ridicat al vieții / Polonezii ies în stradă, în Franța se întorc vestele galbene

protesteRevolte în Europa, din cauza scumpirilor! Oamenii nu mai suportă costul ridicat al vieții / Polonezii ies în stradă, în Franța se întorc vestele galbene

Un nou sondaj a scos la iveală amploarea crizei costului vieții cu care se confruntă europenii, indicând faptul că majoritatea alegătorilor din cele mai mari patru țări din Europa se așteaptă la tulburări sociale și la proteste publice în luna septembrie.

Sondajul, publicat de More in Common vineri (2 septembrie), a fost realizat de YouGov, care a chestionat peste 7.000 de persoane din Franța, Germania, Polonia și Marea Britanie. În Marea Britanie și Polonia, peste 70% dintre respondenți spun că cea mai importantă problemă cu care se confruntă țara lor este costul vieții, potrivit euractiv.com.

Europenii se vor trezi în sărăcie

De asemenea, criza va determina o creștere a numărului de gospodării care trăiesc în sărăcie. În Franța și Polonia, doar unul din 20 declară că se descurcă bine cu creșterea prețurilor, comparativ cu unul din cinci în Marea Britanie și Germania. Potrivit sondajului, unul din cinci persoane din Marea Britanie, Franța și Polonia declară că își folosește economiile pentru a-și plăti facturile și unul din 10 sare peste mese.

Majoritățile din toate cele patru țări au spus că sunt îngrijorate de tulburările sociale, variind de la 57% în Marea Britanie la 75% în Polonia. Între timp, în Franța, patru din 10 au spus că ar dori să vadă întoarcerea vestelor galbene, o mișcare de protest care a apărut în 2018 în primul rând ca răspuns la creșterea costurilor la combustibil.

Creșterea prețurilor la energie, cauza scumpirilor

În urma sancțiunilor economice și politice impuse în urma invaziei Ucrainei în februarie, Rusia a luat măsuri pentru a reduce drastic livrările de gaz către Europa, provocând o creștere majoră a prețurilor la energie.

Marea Britanie va avea un nou prim-ministru, iar ministrul de externe Liz Truss este favorita pentru a-l înlocui pe Boris Johnson. Guvernul a oferit deja o subvenție de 400 de lire sterline pentru facturile de energie electrică, repartizate pe șase luni, începând din septembrie. Cu toate acestea, Truss, sau rivalul ei Rishi Sunak, vor fi sub presiune imediată pentru a oferi noi măsuri de sprijin public.

Cele mai populare trei politici publice pe care guvernele ar trebui să le introducă au fost reducerea TVA-ului, plafonarea prețurilor facturilor la energie și noi măsuri pentru a face transportul public mai ieftin sau gratuit. În Marea Britanie, peste 85% dintre respondenți au susținut aceste trei politici.

Alegătorii sunt, de asemenea, dornici ca profiturile realizate de companiile energetice să fie supraimpozitate. 85% susțin această politică în Marea Britanie, în timp ce trei din patru persoane o susțin în Franța și Germania.

Există, de asemenea, o nemulțumire larg răspândită față de răspunsul guvernului la criză. În Polonia, alegătorii dau vina pe propriul guvern, în timp ce alegătorii din Marea Britanie sunt cei mai critici față de companiile de energie și electricitate. Rusia este principala sursă de vină în Franța și Germania.

Preocupările pentru schimbările climatice

În Franța, extrema dreaptă din Adunarea Națională este partidul în care oamenii au cea mai mare încredere în ceea ce privește costul vieții.

O serie de țări din UE și-au reexaminat mixurile energetice în ultimele luni, unele analizând dacă să crească exploatarea petrolului și gazelor. Aceasta, la rândul său, a ridicat îngrijorarea că unele țări vor încerca să amâne angajamentele de reducere a emisiilor climatice la summitul COP27 din Egipt din noiembrie.

Aceasta ar fi o greșeală, potrivit sondajului, care constată că aproape două treimi dintre oamenii din toate țările dau vina pe creșterea actuală a facturilor la energie, în parte, pe seama încetinirii guvernului lor de a investi în energie regenerabilă și nu cred că guvernele ar trebui să întârzie angajamentele privind schimbările climatice.

În Franța, Germania și Marea Britanie, importanța schimbărilor climatice a rămas stabilă sau chiar a crescut, pe fondul crizei costului vieții și politicile ecologice sunt considerate pe scară largă ca o parte cheie a soluției la criza actuală.

 

author avatar
Andreea Vlad
1.453 afisari

54 COMENTARII

  1. Cam tîrziu!
    Putregariule extraordinar de bogate adună miliarde iar prostimea începe să crape. De foame. La propriu.

  2. Bullshit! Au facut ei sondaj si „lumea” vrea energie regenerabila. Ii doare la basca de asta pe toti. In plus, de ex, turbinele eoliene contin ca izolator hexaflorura de sulf, de 26000 de ori mai daunatoare pt mediu decat CO2 si nociva pt om, inhalata produce narcoza de CO2. In Germania care e cea mai mare utilizatoare de asemenea turbine, nivelul masurat al scaparilor de SF6 este cu 50% peste limitele recomandate. https://rmx.news/article/wind-turbines-emit-highly-dangerous-climate-destroying-gas-with-germany-the-worst-polluter-in-europe/

    • Boschete, marș la tăpălabă, nik rahat de doi bani. PUȚI A TĂPĂLĂBAR WAXERIST DE PE MARTE!!!

    • Îți maschezi prostia dându-te victimă, Barbule?
      Cine pana mea și-ar dori să scrie tâmpenii folosindu-ți numele?!
      Și știi ce? Dacă nu ești tu autorul, omul e cu 10 clase peste tine, scrie exact cum o făceai tu acum 2-3 ani😄
      Cu o singură diferență: mult mai corect gramatical.😎

      • @fără noimă,
        După cum au observat cei ce au mai citit ocazional mizerii ca ge4poulimedia, hoținiuși și hadevărul, miasma de reduși vă însoțește pe oriunde ați trolla. Tu, nik, vulpea…
        Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați.

        Ce te-a ginit tăpălabă când ți-a ales „nik”-ul ăsta. „fără noimă”. Erați toți unul și unul: v, vv, Dumnezeu, 010… Era una care avea iconiță în loc de consoane, chiar. Unul nu avea un alias de om normal la cap.
        Venisei și rujat la „interviul” de troll? Te-a lăsat să vorbești/scrii „la liber” 5′ după care te-a botezat, așa-i? Aici a nimerit-o tăpălabă, deviantule.

          • Boschete, funcția și gradul? Ești pensionar cu ochi albaștri, ramura noilor securici „progresiști”? Ăia ai lui Bârnă, Mucușor, Csalas…?
            Ce repede ai percutat când ai văzut recomandare cu „Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați”.

        • Liber profesionist. Doar exercitarea dreptului la replică.
          Uneori ești grobian și meriți.
          Mi se rupe de trollingul vostru.
          Ești un nimeni, asta-i certitudine.

          • Faraoane, pentru unul care are problema cu retenția salivei ești prea fudul.
            Dar nu-i bai, că noi am observat ce mai ai destul.

            P.S. În buletinul tău (C.I.) cum e scris? „Fără nume”? Să se asorteze cu „gândirea”, așa-i?

          • cratima nu se mananca, se pune! pune-i-o lu ma-ta agramatule! cratima nu altceva sexomarxist lgbt-ist securist ce esti.

          • Boschete, aici nu mai ești la tăpălabă să-ți sară redacția în ajutor, ceilalți trolli de pe statul lor de plată și să le cenzureze altora comentariile.
            Ghinion, aurolac, ghinion.
            No, acu’ marș de te mai injectează puțin, poate primești și tu un S.M.S. de la Sarsăilă.

  3. Franta daca vrea o schimbare de ce au insistat sa pastreze pe Macron? Si nu inteleg unde e „schimbarea” in celelalte tari .Noi am asteptat in Romania sa ne dea ordin Bruxelles ce sa facem…foarte foarte gresit mentalitate de ghiocel fara creier,sluga invatata sa pupe papucii sefului.

  4. dau vina pe Rusia de ce? Pentru ca fac jocul americanilor? Ameriolacii isi doresc de ani buni dolarul peste euro.Cand ajung in Europa blesteama euro ptr ca platesc mai multi dolari la schimb. Acum Europa e cu drobul de sare al lui Creanga. E in lacrimi ptr iubirea de acest joly jocker zelenski care duce popoarele Europei la prapastie.Nimeni nu vrea sa priceapa ca acele teritorii sunt furate de la alte popoare. Americanii stau rau cu istoria si geografia popoarelor Europei. Europenii mai au inca timp sa se razgandeasca sa faca pace cu Rusia si sa-i intoarca kurul si la jidanul actor si la americani. De ce nu-l ajuta evreii lui de sange? Ptr ca stiu cati au omorat banderele ucrainene pe vremea lui Hitler.

  5. Romania are si gaz si petrol si energie electrica , dar ciuca , ciolacul si jonanis vor sa suferim ca si cei care nu au , de parca altii au suferit pentru noi .crizele sint facute artificial .

    • erata tinere : teritoriul Romanei are petrol gaze si energie electrica. tortionarul propriului popor de stat roman esuat si prin extensie romanii nu au nimic.

  6. Eu nu inteleg o chestie. Tampita de merkel s-a legat de gazul sovietic, da? Ok. Sovieticii psihopati cum sunt ei au invadat Ucraina ca sa previna preluarea ei de amerloci, da? Ok. De ce nu a tacut Germania/UE din gura si nu is-a vazut de treaba la invadarea Ucrainei? A invadat-o? Sa fie sanatos phootin cu pohta lui, noi UE ne vedem de ale noastre – nu sanctiuni nu armament nu nimic. Simplu si elegant. DE CE?

    • Asa ar fi fost normal. Unele conspiratii spun ca razboiul din Ucraina a fost provocat tocmai pentru a aduce criza care va aduce schimbari imposibile altfel, altele ca daca rusii controleaza Ucraina marea resetare este in pericol si merita sacrificat totul pentru asta. Adevarat sau nu, dar pare mai logic decat ce ni se spune la televizor. Cu certitudine o agenda secreta exista prea multe lucruri anormale se intampla

      • nu inteleg ce rol ar putea sa aiaba Ucraina in aceasta asa zisa mare resetare. alimentele? vor sa faca resetarea prin restrictionarea accesului la alimnete? gen cartela lu’ ceasca? ciudat….

        • TOTUL a fost declanșat pentru instaurarea „ordinii” globalist comunist satanice în care accesul la mâncare sa fie prin sistem de bani electronici / cartelare – ATENTIE! – NUMAI DUPA ACCEPTAREA MARCARII CU UN COD 666 ( vezi Apocalipsa) Masele pauperizate și înfometate la coadă în Gulaguri …

  7. Asa tovarase Colonel Barbu Gh, nu va lasti,va rog sa respectati ordinele primite de la Comandant

    • ha ha
      ‘ Colonel Barbu Gh” ???
      p’asta nici planton nu -l poti pune….sa pazeasca ismenele gearalului oprea !!!

      • o sa luati foc gunoaielor , direct in oficinele securistoide unde lingeti in cuur. Mars la munca.

        • prostea, baga si tu un comentariu pertinent .
          fara insulte, mascari si alte gongi. cat de cat simpatic.
          poti ?

  8. in comenturile de mai sus se vede clar nivelul si problemele romane – de ce vreti voi sa aderati la UE ?
    la cata prostie duceti in spate – aia de la Bruxelles va iau si cc-tul de pe pita – stati in balega voastra – ca tot o duceti mai bie decat in globalismul UE – Sorosist !

    • hai ,hai. Cara-te la gaura gloriei si trage de boasele Schwaboide / sau lustruieste vanga psihopatilor pedofil-canibali- globalisti. „elita” degenerata si tiparnita satanei .

  9. …Mda , treaba se impute la tot pasul… in seara asta e asa ooo .. racoare.. Pe strada , prin piete Toata lumea e neagra de suparare si stresata , ieri prin Dedeman relativ pustiu in mijlocul sezonului „diasporean” si injuraturi ale clientilor pe seama preturilor.. Unde mai pui si atrocitatile declansate de borfasii PNLPSD cu scaderea si mai ticaloasa a limitei de electricitate la 255 Kw..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger