AcasăȘTIRI EXTERNERevoltă pe străzile din Tel Aviv împotriva „dictatorului” Netanyahu. Sute de mii...

Revoltă pe străzile din Tel Aviv împotriva „dictatorului” Netanyahu. Sute de mii de oamenii au protestat

A fost haos pe străzile din Tel Aviv. Peste 100.000 de persoane au manifestat din nou sâmbătă seara în oraşul de coastă israelian Tel Aviv împotriva politicilor guvernului religios de dreapta.

Oamenii au ieşit din nou în stradă şi în alte oraşe în cea de-a 38-a săptămână de proteste.

L-au numit pe Netanyahu – „Dictator pe fugă”

Protestatarii israelieni l-au nimit pe Benjamin Netanyahu – „Dictator pe fugă”. Cel contestat se află în prezent în SUA. Vizita sa este marcată, de asemenea, de proteste împotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului său.

La sfârşitul lunii iulie, în pofida opoziţiei masive, parlamentul de la Ierusalim a adoptat un prim amendament la lege, ca parte a reformelor judiciare promovate de guvern.

Aceste reforme elimină prerogativa Curţii Supreme de a lua măsuri împotriva deciziilor „nepotrivite” ale guvernului, primului ministru sau miniştrilor.

Premierul Netanyahu a acordat un interviu în SUA, unde a comentat deciziile Justiţiei împotriva amendamentului.

Cred că ar trebui să respectăm hotărârile Curţii Supreme, iar Curtea Supremă ar trebui să respecte legile de bază pe care le legiferează Knesset-ul”, a declarat pentru CNN Benjamin Netanyahu.

Dacă guvernul său nu reuşeşte să respecte deciziile Justiţiei, există temeri privind o criză existenţială a statului Israel.

author avatar
Andrei Ștefan