AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLTĂ în Germania, la fabrica de armament din Kassel! Nemții cer oprirea...

REVOLTĂ în Germania, la fabrica de armament din Kassel! Nemții cer oprirea livrărilor de arme către Ucraina – FOTO&VIDEO

protestREVOLTĂ la fabrica de armament din Kassel, Germania! Protestarii s-au încăierat cu polițiștii și cer oprirea livrărilor de arme - FOTO&VIDEO / foto: Twitter @B4mmel

Au izbucnit revolte violente între poliție și activiști în fața unei unități de producție de armament din Kassel.

O purtătoare de cuvânt a poliției din Kassel a declarat că oficialii au fost atacați cu obiecte de pe șantier și s-au folosit sprayuri paralizante și bastoane împotriva demonstranților.

Proteste violente între manifestanți și polițiști

Alianța antimilitaristă „Rheinmetall Dezarming” este îndreptată împotriva livrărilor de arme de la Rheinmetall și alte companii de armament, din cauza războiului din Ucraina.

Vineri dimineață, accesul în uzina Krauss-Maffei Wegmann au fost blocate pentru a împiedica începerea lucrului. Câteva sute de oameni au luat parte la protest.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare îi arată pe activiști stând în fața porții fabricii cu steaguri, scandând: „Violența vine întotdeauna de la aceiași oameni!”

Potrivit poliției, un participant a atacat un ofițer de poliție, i-a smuls casca și a aruncat casca peste poartă.

Marș demonstrativ prin centrul orașului

Manifestanții au mărșăluit apoi prin centrul orașului, spre alte locuri. În plus, aproximativ 300 de oameni au protestat pașnic împotriva reînarmării și războiului vineri dimineață într-un parc industrial din Kassel, unde își are sediul și Rheinmetall.

Sub sloganul „Dezarmarea Kasselului este (nu) o artă!”, alianța la nivel național a cerut o tabără de protest și acțiuni împotriva războiului, reînarmarii și izolării.

author avatar
Andreea Vlad