AcasăȘTIRI EXTERNERevoltă la Atena, după tragedia feroviară! Ciocniri violente între polițiști și protestatari...

Revoltă la Atena, după tragedia feroviară! Ciocniri violente între polițiști și protestatari – VIDEO

protestRevoltă la Atena, după tragedia feroviară! Ciocniri violente între polițiști și protestatari - VIDEO

Furie în Grecia, după cumplitul accident de tren din urmă cu câteva zile. Țara încă nu reușește să-și revină după șocul tragediei în care au murit cel puțin 57 de oameni.

Ciocniri între poliţişti şi un grup mic de protestatari au avut loc vineri seara, în centrul Atenei, dar și în Salonic.

Manifestanții au aruncat cu pietre și petarde în polițiști

În capitala elenă, manifestația s-a încheiat cu violențe.

Zeci de tineri mascați s-au ciocnit cu forțele de ordine în fața parlamentului grec, într-o nouă etapă a incidentelor care au izbucnit în capitala elenă după tragicul accident feroviar din nordul țării. Demonstranții au aruncat cu pietre și petarde în polițiștii care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Și în Salonic, protestatarii au mărșăluit spre sediul companiei de căi ferate, sub privirile forțelor de ordine, însă manifestațiile au fost pașnice.

Oamenii au scandat împotriva autorităților, pe care le consideră vinovate pentru lipsa unor măsuri de siguranță adecvate pe calea ferată.

Grecii cer socoteală autorităților elene

La locul tragediei, operatiunea de recuperare a victimelor se desfășoară greoi, într-o atmosferă apăsătoare.

În a treia zi de doliu naţional, grecii – răscoliţi de această catastrofă calificată drept tragedie naţională de autorităţi – cer socoteală autorităţilor, în pofida regretelor exprimate de guvern, pentru deficienţele „cronice” ale reţelei feroviare care au dus la accident.

Principalul suspect al accidentului de tren de pe ruta Atena – Salonic a fost pus oficial sub acuzare. Șeful de gară din Larissa își acceptă vina, dar a afirmat că nu este singurul responsabil pentru tragedie. Presa elenă vorbește de un lanț de erori, corupție și neglijență.

author avatar
Andreea Vlad
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger