AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLTĂ în Germania. Populaţia a ieşit în stradă! Angela Merkel, în pericol....

REVOLTĂ în Germania. Populaţia a ieşit în stradă! Angela Merkel, în pericol. Violenţele s-au lăsat cu vărsări de sânge (VIDEO)

angela merkelREVOLTĂ în Germania. Populaţia a ieşit în stradă! Angela Merkel, în pericol. Violenţele s-au lăsat cu vărsări de sânge

20.000 de oameni din Leipzig au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva măsurilor anti-pandemie impuse de Guvernul condus de Angela Merkel. Protestatarii „anti-mască” s-au reunit, într-o ambianță tensionată, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

Invităm toate persoanele să părăsească imediat” marea piață din Leipzig, a scris poliția, pe Twitter. Anterior, și primăria a decis dizolvarea adunării, invocând încălcarea condițiilor stabilite de autorități pentru autorizarea protestului.

Cu toate acestea, cei mai mulți manifestanți nu au părăsit zona pieței în jurul orei locale 17.00 (16.00 GMT). Majoritatea participanților nu respectau niciun gest de distanțare socială: nu purtau măști și nu respectau distanța de 1,5 metri între două persoane.

Angela Merkel, dur contestată

Unii participanţi care au răspuns la apelul unui colectiv pestriţ care se prezintă drept „gânditori liberi” au atacat o parte din jurnalişti şi contra-manifestanţi care plănuiseră, de asemenea, să mărşăluiască prin centrul acestui mare oraş studenţesc, fief al mişcării stângii radicale şi anarhiste.

Ignorând ordinele de dispersare ale poliţiei, sute de oameni au mărşăluit pe una din arterele principale din Leipzig strigând „Merkel trebuie să plece!” şi „pace, libertate, fără dictatură„, conform Agerpres.

Care sunt măsurile anti COVID-19 din Germania?

Mai multe persoane agitau „drapelul Reichului” german, în amintirea imperiului dispărut după primul Război Mondial. Televiziunea regională publică MDR afirma că printre manifestanți puteau fi văzuți și militanți ai mișcării neo-naziste NPD.

Acest protest intervine în condițiile în care numărul de noi infectări zilnice a atins un record sâmbătă în Germania, peste 23.000. De luni, restaurantele, barurile, cafenelele, muzeele, teatrele și sălile de sport și-au închis porțile pentru patru săptămâni.

Deși Germania nu a decretat o carantină ca Franța sau alte țări europene, aceste noi restricții au stârnit o oarecare nemulțumire într-o țară unde directivele sanitare sunt mai degrabă respectate cu scrupulozitate.

author avatar
Andrei Ștefan