AcasăȘTIRI EXTERNERevelionul, anulat de teama Omicron! Petrecerile în stradă și focurile de artificii...

Revelionul, anulat de teama Omicron! Petrecerile în stradă și focurile de artificii au fost interzise

revelionRevelionul, anulat de teama Omicron! Petrecerile în stradă și focurile de artificii au fost interzise

Champs-Elysées va fi din nou gol de Revelion, pentru al doilea an la rând! Parisul a anulat focurile de artificii tradiționale de anul nou, ca și festivitățile de pe celebrul bulevard, din cauza temerilor de noua tulpină Omicron a COVID-19.

„Municipiul Paris, în urma anunţurilor guvernului şi la invitaţia poliţiei şi a autorităţilor sanitare, anunţă că festivităţile din 31 decembrie pe Champs-Élysées vor fi anulate. Concertul DJset şi spectacolul de artificii nu vor mai avea loc”, a anunţat primăria într-un comunicat de presă.

Premierul francez Jean Castex a spus vineri că toate manifestările mari vor fi anulate și a cerut oamenilor să se testeze înainte să meargă la petrecerea de revelion.

„Al cincilea val, Delta, e deja aici, în Franța și în restul Europei. Continuă să ne lovească cu 50.000 de cazuri nou pe zi, chiar dacă vârful valului cinci este aproape. În plus, avem noua variantă Omicron. Se răspândește cu o viteză fulgerătoare în Europa, cu dublarea cazurilor la două-trei zile”, a declarat Jean Castex, premierul Franței.

Oficialul francez le cere primarilor să renunţe la festivităţile de Anul Nou

Sâmbătă, ministrul francez al sănătății a spus că până la 10% din cazurile noi de infectare din Franța sunt cu Omicron, după ce în ajun anunțase că după anul nou oamenii vor putea intra în restaurante și alte localuri publice numai cu certificat de vaccinare.

Varianta Omicron, dominantă în Franța la începutul lui 2022

Oficialii francezi spun că până la începutul anului viitor, varianta Omicron va deveni dominantă în Hexagon, cum este deja în Marea Britanie, unde a doborât un nou record: peste 93.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Înainte de pandemie, Parisul era unul dintre cele mai spectaculoase oraşe în noaptea de Revelion datorită focului de artificii ce lumina Turnul Eiffel, spectacolele cu lumini pe Arcul de Triumf, dar şi datorită spectacolelor şi paradelor de la Disneyland.

author avatar
Andrei Ștefan