AcasăȘTIRI EXTERNEGrupul Bilderberg, întâlnire secretă la Washington! Elita a planificat Noua Ordine Mondială...

Grupul Bilderberg, întâlnire secretă la Washington! Elita a planificat Noua Ordine Mondială / Cine a fost invitat la discuții

Grupul Bilderberg, întâlnire secretă la Washington! Elita a planificat Noua Ordine Mondială / Cine a fost invitat la discuții

Cea de-a 68-a ediție a reuniunii grupului Bilderberg, care a avut loc în perioada 2 – 5 iunie, la Washington, în SUA, a reunit 120 de participanți din 21 de țări. Pe lângă selecția personalităților din lumea politică, din industrie, finanțe, mediul academic și mass-media, merită menționată participarea oamenilor din mediul marilor companii tehnologice, supranumite Big Tech.

Numele Bilderberg este derivat de la locul primei întâlniri din 1954 în Olanda, Hotelul Bilderberg din Oosterbeek.

Agenda globalistă, peste suveranitatea națiunilor

La scurt timp după reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos, într-un climat de secret absolut, elitele globale au dezbătut agenda mondială pentru următoarele luni în cadrul reuniunii grupului Bilderberg – grup cu agendă globalistă, care afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită.

De menționat că „bilderbergii” sunt elita care controlează toată celelalte „grupuri” de dialog/ planificare, inclusiv faimosul Forum Economic de la Davos sau teribila Comisie Trilaterală.

Puține răzbat în urma întâlnirilor grupului Bilderberg, secretomania întâlnirilor și refuzul grupului de a emite comunicate de presă generând acuzații că elita adunată aici se află la originea unor comploturi mondiale.

Elite politice, Big Pharma, bancheri, spioni

Printre participanții celei de-a 68-a reuniune anuală s-au numărat directorul general al Pfizer, Albert Bourla, Henry Kissinger și directorul CIA, William J. Burns, germanii Paul Achleitner de la Deutsche Bank, directorul general al Springer, Mathias Döpfner, și secretarul de stat al Cancelariei, Jörg Kukies.

Austria i-a trimis pe șefa NEOS, Beate Meinl-Reisinger, și pe bancherul ERSTE, Andreas Treichl.

„Omerta” Catham House

„Bilderbergii” sunt mândri să aplice așa-numita regulă Chatham House. Aceasta le permite participanților să folosească liber orice informație valoroasă pe care o doresc. O singură condiție este pusă: participanții la aceste întâlniri sunt obligați să nu dezvăluie sursa informațiilor sensibile sau ce anume s-a discutat acolo! Acest lucru ajută la asigurarea secretului legendar al grupului.

Cu toate acestea, temele generale au fost anunțate public.

Grupul Bilderberg a discutat subiecte precum realinierile geopolitice, provocările NATO, China, realinierea regiunii Indo-Pacific, competiția tehnologică dintre China și SUA, Rusia, perturbarea sistemului financiar mondial, dezinformarea, securitatea și durabilitatea energetică, sănătatea după o pandemie, fragmentarea societăților democratice, comerțul și deglobalizarea, Ucraina.

Adversarii globalizării, reduși la tăcere

După cum se poate observa, membrii (două treimi dintre participanți din Europa și restul din America de Nord) au discutat (sau planificat?!) modalitățile de a gestiona apariția unei lumi bipolare – Occidentul împotriva Rusiei și Chinei, scrie Vikendi.

De asemenea, ordinea de zi a părut să încline spre restrângerea libertății omului, vezi discuțiile numeroase purtate în jurul subiectului „dezinformării”. Practic, acest lucru înseamnă că elitele globaliste vor pur și simplu să își reducă la tăcere adversarii! Dar acest lucru va însemna, de asemenea, că mass-media liberă și independentă va fi supusă unei presiuni și mai mari decât este deja.

Tema principală a weekend-ului a fost „Realinierea geopolitică” după invazia rusă în Ucraina. Al doilea subiect major, „provocările pentru NATO” și modul în care membrii europeni pot contracara „agresiunea rusă”.

Iar a treia temă majoră a fost China, în condițiile în care Beijingul amenință să invadeze Taiwanul. Acest lucru înseamnă că elitele au discutat despre cum pot fi puse Moscova și Beijingul în dificultate.

author avatar
Tudor Borcea