AcasăȘTIRI EXTERNERestricții mai dure în Ungaria! Guvernul de la Budapesta le prelungește cu...

Restricții mai dure în Ungaria! Guvernul de la Budapesta le prelungește cu două luni suplimentare

Viktor OrbanRestricții mai dure în Ungaria! Guvernul de la Budapesta le prelungește cu două luni suplimentare / foto: Jacolin

Ungaria trimite o undă de șoc în Europa, care ar putea determina multe guverne să îi urmeze exemplul. Guvernul maghiar a adoptat restricții mai dure pentru a ține sub control pandemia de coronavirus.

Astfel, a fost prelungită starea de urgență până pe 8 februarie, instaurată pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, conform unui decret guvernamental adoptat marţi noapte, transmite Agerpres.

Restricţiile, care includ o interdicţie de circulaţie între orele 20:00 şi 05:00, interdicţia privind adunările şi trecerea la cursuri online pentru licee şi universităţi, urmau iniţial să se încheie la 11 decembrie. Ele pot fi acum prelungite cu două luni suplimentare.

Numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere din septembrie, însă abia la începutul lui noiembrie guvernul lui Viktor Orban a decis să înăsprească restricţiile.

Peste 4.200 de noi cazuri şi 99 de decese au fost înregistrate miercuri, în uşoară scădere după recordurile din ultimele săptămâni în această ţară cu o populaţie de 9,8 milioane de locuitori, care a fost mai degrabă ferită de primul val din primăvară.

În prezent, aproape 7.500 de bolnavi sunt spitalizaţi, dintre care 581 sunt conectaţi la ventilatoare.

În total, 3.380 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în Ungaria, conform statisticilor oficiale.

author avatar
Andreea Vlad