AcasăȘTIRI EXTERNERestricții înăsprite asupra femeilor din Afganistan! Prezentatoarele TV, obligate să-și acopere fețele...

Restricții înăsprite asupra femeilor din Afganistan! Prezentatoarele TV, obligate să-și acopere fețele în timpul emisiunilor – VIDEO

prezentatoareRestricții înăsprite asupra femeilor din Afganistan! Prezentatoarele TV, obligate să-și acopere fețele în timpul emisiunilor - VIDEO

Toate prezentatoarele TV afgane vor trebui să își acopere fețele în timpul emisiunilor, relatează BBC. Decretul vine la două săptămâni după ce tuturor femeilor li s-a ordonat să poarte un văl pe față în public, iar în caz contrar să fie pedepsite.

Restricțiile asupra femeilor au fost înăsprite de când militanții au preluat puterea în august anul trecut – li se interzice să călătorească fără rude de sex masculin și vor putea merge la liceu.

Toate femeile trebuie să-și acopere fața în public

Noul decret este criticat la scară largă pe Twitter, mulți numind acest pas ca fiind o nouă etapă a talibanilor pentru promovarea extremismului.

„Lumea folosește măști pentru a proteja oamenii de Covid. Talibanii utilizează măști pentru a proteja oamenii să nu vadă fețele femeilor jurnaliste. Pentru talibani, femeile sunt o boală”, a scris un activist pe Twitter.

Ministerul pentru Prevenirea Viciului și Promovarea Virtuții a anunțat că toate femeile vor trebui să își acopere fața în public.

Inspecții pentru a verifica dacă femeile își acoperă fața în public

Oricine refuză să se conformeze riscă acum o serie de pedepse. Mai multe instituții de presă au raportat că au primit o notă de la minister care spunea că ordinul este „final și nenegociabil”.

Unele prezentatoare și reporterițe au postat fotografii pe rețelele de socializare care le arată live în timp ce poartă măști de față.

author avatar
Andreea Vlad