AcasăȘTIRI EXTERNERepublicile Donețk și Lugansk fac pasul deciziv către Moscova / Decretele au...

Republicile Donețk și Lugansk fac pasul deciziv către Moscova / Decretele au intrat în vigoare

Republicile Donețk și Lugansk fac pasul deciziv către Moscova / Decretele au intrat în vigoare / Foto: Tass

Liderii autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk au anunțat că și-au numit ambasadorii la Moscova.

Astfel, liderul Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasecinik, l-a numit pe Rodion Miroșnik în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Rusia. Decretul corespunzător a fost publicat vineri pe site-ul liderului LPR.

Occidentul și Ucraina nu recunosc „republicile” autoproclamate

„Rodion Valerievici Miroșnik va fi numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Lugansk în Federația Rusă”, se arată în document, scrie Tass.

Anterior, șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a numit-o pe Olga Makeeva în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Rusia.

„Olga Aleksandrovna Makeeva va fi numită ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Donețk în Federația Rusă”, se arată în document. Decretele intră în vigoare la data publicării lor oficiale.

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Cu liderii acestora au fost semnate tratate de prietenie, cooperare și asistență reciprocă. Ucraina și Occidentul nu recunosc autoproclamatele republici.

author avatar
Tudor Borcea
385 afisari

5 COMENTARII

  1. atata vreme cat rusii nu vor denunta pactul ribentropp-molotov nu vor pune capat conflictului cu europa si al razboiului di ucraina!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger