AcasăȘTIRI EXTERNERepublicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden, prima reacție

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden, prima reacție

(sursa foto: Kevin McCarthy/Twitter)

Cele mai recente informații venite de dincolo de Ocean, după alegerile intermediare (midterms), indică faptul că republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Republicanii și-au asigurat cele 218 de locuri necesare pentru o majoritate în camera inferioară a Congresului, la o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului (așa-numitele midterms – n.red), proiectează CBS News, conform site-ului BBC.

În ciuda faptului că marja partidului în Camera Reprezentanților este subțire, este suficientă pentru a bloca agenda președintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

Primul mesaj al lui Biden: se declară gata să lucreze „cu oricine”

sursa foto: twitter.com/POTUS

Într-o primă reacție după aflarea rezultatelor, președintele american Joe Biden – membru al Partidului Democrat – i-a felicitat pe republicani, după câștigarea majorității locurilor în Camera Reprezentanţilor.

Voi lucra cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona”, a afirmat Biden, notează Agerpres.


Liderul de la Washington a transmis, totodată, că „alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării”.


„Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie”, a anunțat, într-un mesja pe Twitter, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

author avatar
Andrei Coman