AcasăȘTIRI EXTERNERepublicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden, prima reacție

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Biden, prima reacție

(sursa foto: Kevin McCarthy/Twitter)

Cele mai recente informații venite de dincolo de Ocean, după alegerile intermediare (midterms), indică faptul că republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Republicanii și-au asigurat cele 218 de locuri necesare pentru o majoritate în camera inferioară a Congresului, la o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului (așa-numitele midterms – n.red), proiectează CBS News, conform site-ului BBC.

În ciuda faptului că marja partidului în Camera Reprezentanților este subțire, este suficientă pentru a bloca agenda președintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

Primul mesaj al lui Biden: se declară gata să lucreze „cu oricine”

sursa foto: twitter.com/POTUS

Într-o primă reacție după aflarea rezultatelor, președintele american Joe Biden – membru al Partidului Democrat – i-a felicitat pe republicani, după câștigarea majorității locurilor în Camera Reprezentanţilor.

Voi lucra cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona”, a afirmat Biden, notează Agerpres.


Liderul de la Washington a transmis, totodată, că „alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării”.


„Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie”, a anunțat, într-un mesja pe Twitter, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

author avatar
Andrei Coman
1.322 afisari

8 COMENTARII

  1. Nu mai conteaza cine este presedinte sau majoritatea in Senat amerlicanii nu mai au nici o sansa cu 31 trilioane datorii la China ,peste 50 de mii de crime pe an ,in jur de 60 de milioane de amerlicani se drogheaza ,anul trecut au murit de la overdose peste 200 000 de persoane si speram sa inceapa cit mai curind razboiul civil intre ei

  2. cu cat lucrurile se schimba mai mult cu atat raman la fel. pespi sau cola? ford sau gm? glock sau 1911? ar sau ak? gop-ul sau democratii?

  3. De data asta jigodia de Suck Foros a cam pierdut meciul…spanzurati-l de picioare cu capul in jos intr-un wc .Sa stea acolo pana o sa fie majoritari demono-cratii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger