AcasăȘTIRI EXTERNERepublica Moldova are cale liberă spre UE: a primit un mare vot,...

Republica Moldova are cale liberă spre UE: a primit un mare vot, azi, în Parlamentul European!

Plenul Parlamentului European a votat în unanimitate rezoluția care acordă Republicii Moldova statutul de stat candidat la Uniunea Europeană.

6 din cele 7 grupuri politice au votat în favoarea demarării demersurilor privind integrarea Moldovei în UE.

Creşte sprijinul financiar pentru Chişinău

Parlamentul European salută depunerea de către Republica Moldova a cererii de aderare la UE la 3 martie 2022; invită instituțiile UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE, în conformitate cu articolul 49 din Tratatul privind Uniunea Europeană și pe baza meritelor, iar între timp să-și continue eforturile de integrare a acestei țări pe piața unică a UE și să intensifice cooperarea sectorială; invită Comisia să își finalizeze rapid evaluarea și să ofere Moldovei o asistență deplină pe parcursul acestui proces”, se arată în rezoluție.

Rezoluția votată în unanimitate de eurodeputați prevede creșterea sprijinului financiar pentru cetățenii de la Chișinău, dar și crearea unui grup de sprijin permanent pentru Republica Moldova, înființat la nivelul Comisiei Europene, în vederea aderării la UE a Chișinăului.

Parlamentul European subliniază că, la fel ca în cazul Ucrainei, perspectiva concretă de aderare la UE este un element esențial al speranței, care va menține moralul populației moldovene în această perioadă de insecuritate extremă și de dificultăți materiale.

author avatar
Andrei Ștefan
349 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu ba , o fac tinta doar atat i a prins acum grija sa i bage ca pana acum nu le pasa ca e in insecuritate. Ti e sila de ei cand vezi cum pot vinde pe altii doar pt interesele lor ca asta fac vor sa atraga estul in conflictv sa si regleze ei conturile cu putin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger