AcasăȘTIRI EXTERNEReligia, calul troial al SUA pentru noua ordine mondială. Acuzații dure din...

Religia, calul troial al SUA pentru noua ordine mondială. Acuzații dure din partea Rusiei

Religia, calul troial al SUA pentru noua ordine mondială. Acuzații dure din partea Rusiei / Foto: Facebook

SUA au continuat să politizeze libertatea de conștiință și de religie, etichetând țările nedorite în încercarea de a interveni în afacerile lor interne, a acuzat Rusia.

Astfel ambasada Rusiei la Washington a răspuns raportului anual al Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă în lume. Potrivit agenției ruse de știri Tass, diplomații au declarat că Washingtonul „etichetează fără menajamente țările nedorite” pentru a obține pretextul de a interveni în afacerile interne.

Precedente în Orientul Mijlociu și în fosta Iugoslavie

„Dorim să reamintim că Rusia a fost formată inițial ca un stat multinațional și multiconfesional”, a precizat ambasada. „Protejarea drepturilor credincioșilor este prioritatea noastră absolută. Nu avem persecuții religioase. În același timp, nu încercăm să influențăm sferele religioase ale altor state sub pretexte exagerate”, au adăugat diplomații, scrie Republicworld.

Ambasada Rusiei în SUA consideră că Washingtonul își urmărește obiectivele sale geopolitice și „a provocat tensiuni interconfesionale în țările din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și fosta Iugoslavie”, ceea ce a dus întotdeauna la conflicte și la numeroase victime.

Comentariile ambasadei ruse au venit în contextul în care India a ripostat și ea la adresa SUA, după ce secretarul american de Stat Antony Blinken a vorbit despre „creșterea numărului de atacuri asupra credincioșilor și a lăcașurilor de cult”. De asemenea, India a declarat că și-a exprimat în mod regulat „îngrijorarea” cu privire la „atacurile motivate rasial și etnic, crimele motivate de ură și violența armată” din SUA.

Blinken a declarat pe 2 iunie: „În India, cea mai mare democrație din lume și căminul unei mari diversități de credințe, am asistat la o creștere a atacurilor asupra credincioșilor și a lăcașurilor de cult”, în timp ce vorbea la un eveniment organizat pentru lansarea raportului anual al Departamentului de Stat privind libertatea religioasă internațională (IRF).

Întrucât a fost pentru prima dată în istoria recentă când Departamentul de Stat al SUA a menționat India în comentariile introductive rostite la un astfel de eveniment, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Arindam Bagchi, a emis o declarație fermă și a afirmat că New Delhi a luat act de „comentariile neinformate ale înalților oficiali americani”. El le-a calificat drept un atac direct.

„Este regretabil că în relațiile internaționale se practică politica băncilor de voturi. Solicităm să se evite evaluările bazate pe contribuții motivate și opinii părtinitoare”, a declarat Bagchi. De asemenea, el a afirmat că, fiind o „societate pluralistă în mod natural, India apreciază libertatea religioasă și drepturile omului”.

author avatar
Tudor Borcea
875 afisari

5 COMENTARII

  1. Calul troian Ucraina incepe sa dea rateuri si costa scump . Noi siretlicuri ale acestui Guvern USA pentru continuarea distrugerii Continentului Europa .
    Biden Marioneta mutéribunda nu are ce pierde , fii-su un drogat si labbagiu

  2. Ziare.com un site de paduchiosi si copisti platiti din banul public sa faca propaganda comunista Coalitiei de Mafioti

    SITE-UL ZIARE.COM O MIZERIE A PRESEI ROMANESTI ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE 2022-06-04 14:28 14:28:27

    SITE-UL ZIARE.COM O MIZERIE A PRESEI ROMANESTI
    ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE
    FALSI JURNALISTI CE SI-AU CREAT SUTE DE CONTURI FALSE SI VA CENZUREAZA SI VA INJURA

    CENZURA GRAVA SI DICTATURA IMPUTITA PE SITE-UL ZIARE.COM ! COMENTARII DECENTE SI INTELIGENTE ARGUMENTATE CU SURSA DE INFORMATII SUNT STERSE DE ANALFABETII REDACTIEI ZIARE.COM CA NU INTELEG BINE ROMANESTE

    RUSINEA JURNALISMULUI ROMANESC !!
    TOTI PADUCHIOSII SI JEGURILE JURNALISMULUI DE COPISTI S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM CA SUNT BINE PLATITI DIN BANUL PUBLIC DE CATRE GLOABELE DE LA GUVERNARE SA LE FACA PROPAGANDA PUPINCURISTA

  3. Cate oi au reușit sa prosteasca democrații americani. In numele libertății sunt cei mai mari criminali din lume

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger