AcasăȘTIRI EXTERNEReîncepe cursa înarmărilor în Orient. Iran și Israel se pregătesc de război!...

Reîncepe cursa înarmărilor în Orient. Iran și Israel se pregătesc de război! Orașe subterane de rachete!

rachete

Tensiunile dintre Iran și Israel au escaladat după atacurile cibernetice întreprinse de ambele țări. Experții în diplomație se tem că există pericolul unei adevărate confruntări. Deși nu au nicio frontieră comună și nicio dispută teritorială, cele două țări continuă să se dușmănească.

Cea mai recentă mutare pe care a făcut-o Iranul în acest conflict a fost construirea unor aşa-zise „oraşe de rachete” în situri subterane din zona Golfului. Pe de altă parte, Israelul a lansat un satelit-spion de la o bază din centrul ţării, consolidând supravegherea activităţilor duşmanului său Iranul.

Iran a amenințat cu declanșarea unui „coșmar”

Comandantul forţelor navale din cadrul Corpului Gardienilor revoluţiei islamice (IRGC), amiralul Alireza Tangsiri, a transmis că „Iranul a înfiinţat oraşe de rachete onshore şi offshore de-a lungul coastelor Golfului (Persic) şi ale Golfului Oman”. Înaltul responsabil militar iranian a asigurat că Gardienii revoluţiei sunt dispuşi să-şi demonstreze forţa dacă este necesar şi a ameninţat cu declanşarea unui „coşmar” asupra rivalilor în cazul unei agresiuni militare.

Aceste instalaţii „se pot dovedi un coşmar pentru inamicii ţării”, a subliniat Alireza Tangsiri. „Realizările” în plan militar ale Iranului, în special legate de IRGC, constituie de regulă un motiv de fală pentru liderii militari iranieni, dar majoritatea acestor evoluţii rămân secrete şi nu pot fi verificate în mod independent, notează dpa, potrivit Agerpres.

Israelul spionează Iranul prin satelit

Rivalii lor israelieni se laudă că au lansat cu succes satelitul de recunoaştere Ofek16. „Succesul lansării satelitului Ofek 16 este o nouă realizare extraordinară pentru industria de Apărare în ansamblul ei şi pentru Israel Aerospace Industries în special”, a transmis, într-un comunicat, ministrul Apărării Benny Gantz.

„Superioritatea tehnologică şi inteligenţa sunt esenţiale pentru securitatea statului Israel (…). Vom continua să consolidăm şi să menţinem capacităţile Israelului în toate domeniile şi pe toate fronturile”, a adăugat el.

Teheranul este inamicul Israelului, iar fostul preşedinte conservator Mahmoud Ahmadinejad a spus că statul evreu trebuie „şters” de pe hartă.

author avatar
Andreea Vlad
247 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger