AcasăȘTIRI EXTERNERegrete după Brexit. Din ce în ce mai mulți britanici vor un...

Regrete după Brexit. Din ce în ce mai mulți britanici vor un nou referendum

Regrete după Brexit. Din ce în ce mai mulți britanici vor un nou referendum / Foto: printscreen

Din ce în ce mai mulți britanici încurajează un nou referendum privind Brexit, potrivit unui nou sondaj.

Majoritatea respondenților consideră că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană le-a afectat economniile și a redus capacitatea Regatului Unit de a-și controla propriile frontiere.

Regrete după doi ani?

La 31 ianuarie 2020, Marea Britanie a părăsit definitiv Uniunea Europeană, după mai multe luni de negocieri interminabile.

Această divizare a urmat referendumului britanic pentru Brexit din 23 iunie 2016, în care 51,89% dintre britanici și-au exprimat dorința de a părăsi blocul comunitar.

Potrivit unui sondaj publicat la 1 ianuarie de The Independent, două treimi dintre britanicii chestionați susțin o revenire la urne pentru un nou vot. În detaliu, 65% doresc un nou vot, față de 55% în urmă cu doar un an.

22% dintre ei doresc o revenire la urne în cinci ani, 24% între șase și zece ani și doar 4% peste 20 de ani. În schimb, doar 24% dintre respondenți (față de 34% în urmă cu un an) consideră că nu ar trebui să aibă loc un nou referendum, informează BFMTV.

Într-o țară măcinată de crize politice – ultimul premier Liz Truss a rămas la putere doar 40 de zile înainte de a părăsi funcția – dar și afectată de o criză economică latentă, britanicii intervievați consideră că toți indicatorii țării s-au deteriorat de la ieșirea din UE.

56% consideră că ieșirea din UE a înrăutățit economia (față de 44%) și 50% consideră că Brexit a redus capacitatea țării de a-și controla propriile frontiere (față de 43%). În ceea ce privește imaginea, aceștia consideră că Brexitul a înrăutățit influența Marii Britanii la nivel mondial (50% față de 39%).

În cazul unui nou referendum, este posibil ca rezultatul să fie inversat față de cel din 2016. Potrivit aceluiași sondaj, 54% dintre respondenți cred acum că Brexit a fost o alegere greșită pentru țară, față de 46% anterior.

author avatar
Tudor Borcea
362 afisari

4 COMENTARII

  1. M-am prins cum e cu „democratia” la englezi…..mai intai otravesti cu Covid19 pe toti inamicii politici si pe urma faci alegeri „libere” cu supravietuitorii „kusher”…. Pana si in Koreea deNord e mai bine ca la putorile scarboase parsive dinAngli-Stan care si-au omorat inclusiv parintii de Covid dupa ce AbrahamMaxwell cu Soros au jefuit fondurile de pensii….Piei Satana…siktirrrr

    • E vorba de jigodia pedofila Maxwell care a facut traficul de arme nucleare cu nazistii luiHitler dinAustria si Franta

  2. In Anglia englezii sant in minoritate, mai mult de jumatete sant imigranti sau descendenti. Asa ca nu poti spune ca englezii vor aia sau aia, la imigranti nu le pasa. Daca se impinge ideea este pentru ca anumite cercuri externe ori interne vor din motive specifice globaliste sau corporatiste. Nu democratice, nici o legatura cu democratia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger