AcasăȘTIRI EXTERNEPrima pedeapsă pentru Prințul Andrew. Regina Elisabeta nu a mai suportat și...

Prima pedeapsă pentru Prințul Andrew. Regina Elisabeta nu a mai suportat și a intervenit decisiv!

Regina Elisabeta îl lasă pe Prințul Andrew fără titlul de Alteță Regală și distincții militare

Sub amenințarea unui proces civil în SUA pentru agresiune sexuală, Prințul Andrew, al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, și-a pierdut titlurile militare, scufundându-se în dizgrație cauzată de scandalul Epstein, din ce în ce mai jenant pentru monarhia britanică. 

„Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare ale Ducelui de York și patronatele sale regale au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și apără acest caz ca cetățean privat”, a anunțat palatul Buckingham.

Armata se dezice de el

De asemenea, Ducele de York nu va mai folosi numele de „Alteță Regală” în calitate oficială, a spus o sursă regală.

Prințul Andrew s-a retras din viața publică după interviul său dezastruos de la BBC din toamna anului 2019, unde a susținut că nu își amintește că a întâlnit-o pe Virginia Giuffre și și-a apărat prietenia cu Jeffrey Epstein, care a fost găsit spânzurat în închisoare.

Miercuri, un judecător din New York s-a pronunțat împotriva unei moțiuni a echipei de avocați a lui Andrew de a respinge un proces civil introdus împotriva lui de Virginia Giuffre, care susține că a fost traficată de finanțatorul Jeffrey Epstein și că a fost forțată să întrețină relații intime cu prințul la vârsta de 17 ani. Prințul Andrew a negat aceste afirmații.

Joi, peste 150 de foști membri „furioși” ai armatei britanice i-au cerut reginei să-i retragă titlurile militare fostului pilot de elicopter în timpul războiului din Malvine (Falklands, 1982), care a petrecut 22 de ani în marină.

Semnatarii îl acuză pe prinț că nu a îndeplinit criteriile de „probitate, onestitate și comportament onorabil” ce revin armatei britanice.

author avatar
Tudor Borcea