AcasăȘTIRI EXTERNE„Regele șerpilor” din SUA a pierit de venin / Creatura care l-a...

„Regele șerpilor” din SUA a pierit de venin / Creatura care l-a ucis la 80 de ani

„Regele șerpilor” din SUA a pierit de venin / Creatura care l-a ucis la 80 de ani / Foto: printscreen

William H. „Marty” Martin, un respectat cercetător din SUA în domeniul șerpilor cu clopoței, care făcea descoperiri importante despre această specie încă din copilărie, a murit după ce a fost mușcat tocmai de un crotal.

William H. „Marty” Martin a murit pe 3 august, după ce a fost mușcat cu o zi înainte de un șarpe captiv aflat pe proprietatea casei sale din Harpers Ferry, Virginia de Vest, potrivit soției sale, Renee Martin.

„La 80 de ani, era greu să ții pasul cu el”

Martin, care avea 80 de ani, a continuat să facă drumeții dificile pe munte pentru a documenta și număra populațiile de șerpi în locuri îndepărtate, a declarat Joe Villari, care administrează Rezervația Munților Bull Run din nordul Virginiei și care îl însoțea pe Martin în excursiile sale acolo.

„Era în vârstă de 80 de ani și totuși era greu să ții pasul cu el”, a spus Villari, care își făcea un scop din a i se alătura lui Martin în drumețiile sale semestriale către vizuini îndepărtate din munți, unde trăiau șerpii, scrie AP.

John Sealy, un cercetător în domeniul șerpilor cu clopoței din Stokesdale, Carolina de Nord, care îl cunoștea pe Martin de peste 30 de ani, a declarat că Martin era probabil cea mai mare autoritate în materie de șerpi cu clopoței, o specie pe care a studiat-o încă din copilărie.

Pe când era copil, Martin a găsit o populație de șerpi cu clopoței în Munții Bull Run, care era necunoscută până atunci, și a convins un herpetolog să vină și să verifice descoperirea. Sealy a declarat că Martin era cunoscut în întreaga comunitate de experți în șerpi pentru munca sa de teren și pentru cercetările sale, precum și pentru capacitatea sa de a găsi și documenta o specie care se face greu de găsit.

„Sunt animale extrem de ascunse”, a spus el. Decesele cauzate de mușcăturile de șarpe sunt extrem de rare; Centrul pentru Controlul Bolilor estimează că acestea reprezintă aproximativ cinci decese pe an în SUA.

Dan Keyler, profesor de toxicologie la Universitatea din Minnesota și expert în mușcături de șarpe, a declarat că o a doua mușcătură de șarpe poate fi mai periculoasă decât prima pentru unele persoane, iar șerpii cu clopoței pot fi mai periculoși dacă cresc până la o dimensiune care le permite să injecteze mai mult venin.

Vârsta poate fi, de asemenea, un factor în ceea ce privește susceptibilitatea de deces a unei persoane. Martin mai fusese mușcat înainte în cariera sa, dar s-a recuperat.

author avatar
Tudor Borcea
1.252 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger