AcasăȘTIRI EXTERNERefugiați greci din Mariupol: „Soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat, soldații...

Refugiați greci din Mariupol: „Soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat, soldații ruși ne-au liniștit” (VIDEO)

Refugiați greci din Mariupol: „Soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat, soldații ruși ne-au liniștit” (VIDEO)

Momentele șocante trăite de etnicii greci originari din Sartana, la periferia orașului Mariupol, în estul Ucrainei, au fost descries de aceștia.

Refugiații din Sartana se află de o săptămână în unitățile de găzduire ale municipalității Zografu din Atena, iar copiii lor au început deja școala.

„Soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat”

Vorbind despre fuga lor din Mariupol printr-un culoare umanitar, o refugiată vorbind în greacă, cu un accent ucrainean distinct, a spus pentru OPEN TV: „Îmi amintesc că, atunci când au plecat din Mariupol, soldații ucraineni ne-au oprit și ne-au amenințat”. „Soldații ruși în tancuri încercau să ne calmeze după toate astea”, a adăugat ea, scrie Greek City Times.

Un alt refugiat grec a spus în rusă: „Mă simt mai în siguranță în Grecia decât în ​​Ucraina, dar este greu pentru că este o altă țară, alți oameni”.

Un alt etnic grec din Mariupol a spus că nu poate scăpa din orașul asediat pentru că va fi ucis de batalionul „neo-nazist” Azov.

„Fasciștii ucraineni”

La sfârșitul lunii februarie, în vreme ce forțele ruse asediau orașul Mariupol, în care trăiesc peste 120.000 de etnici greci în localitățile din jur, inclusiv Sartana, SKAI news a vorbit cu un etnic grec, Kiouranas care locuiește în oraș și care i-a descris pe „fasciștii” ucraineni.

Întrebat de SKAI dacă plănuia să părăsească orașul, Kiouranas a răspuns: „Cum pot pleca? Când încerci să pleci, riști să dai peste o patrulă a fasciștilor ucraineni, Batalionul Azov”.

„M-ar ucide și sunt responsabili pentru tot”, a adăugat el.

La începutul acestei luni, un corespondent al presei ruse a intrebat civilii: „Puteți, ca greci din Sartana, să spuneți ceva compatrioților voștri din Grecia?”

„Nimeni nu ucide pe nimeni aici. Rușii nu ucid pe nimeni. Nimeni nu trage în civili aici”, au declarat ei. „De îndată ce rușii au venit aici, ne-au adus imediat ajutor. Chiar acum, imediat după ce împușcăturile au încetat.

„Acum nu ne întreabă nimeni dacă ești ucrainean sau grec, despre originea ta, ce limbă vorbești. Rușii nu fac discriminări. În timp ce ucrainenii au făcut-o, ne-au forțat să vorbim doar ucraineană”.

 

Batalionul Azov din Mariupol, o unitate neo-nazistă a Gărzii Republicane Ucrainene, care intră sub comanda Ministerului de Interne, avea sediul la Mariupol și a discriminat, persecutat și torturat ne-vorbitori de limbă ucraineană, inclusiv greci, potrivit sursei .

Cu doar câteva zile înainte ca trupele ruse să înceapă să treacă în Ucraina, batalionul Azov a ucis un etnic grec și a împușcat alți doi doar pentru că vorbeau rusă.

 

author avatar
Tudor Borcea
9.030 afisari

7 COMENTARII

  1. IMPOSIBIIIIIILLLL. Conform histrionului care apare zilnic pe ecrane (ale cui, unde??), tara se vrea in NATO si UE, inseamna ca democratia e in floare, in Ucrrr iar batalioanele AZOV sant ”organisme” de mentinere a pacii… Ei traiesc in buna intelegere(sic) cu toate etniile. toti vorbesc si se instruiesc doar in limba ucraineana, de buna voie si nesiliti de nimeni. Hai, popor roman sa ajutam ”fratii” de la nord si nu numai, ca de la ei o sa primeasca fratii nostri locuitori acolo ”lumina”. Le dam mancare, le dam cazare, acces la spitale, le dam pamant chiar si case, dar mai ales le dam drumul oriunde vor, totul in niumele CUI ??? VAI !!!

  2. DECLARATIILE ACESTOR GRECI CE AU TRAIT IN UCRAINA VAD CA NU -I INTERESEAZA PE MAI MARII NATO SI UE !.
    VAD CA TREC PESTE EXEMPLUL AZOV CA SI CAND N-AR FI EXISTAT !.
    SUNT CONVINS CA UN DRAM DE ADEVAR EXISTA IN TOT CE SE SPUNE ACUM CU GURA PE JUMATATE.

  3. Daca s-ar spune adevarul nu ar sustine nimeni Ucraina. Hotii lucreaza cu minciuna, daca nu ar minti ar fi prinsi imediat. Trebuie sa fim mandri ca si noi dam o mana de ajutor nazistilor ucrainieni si americani. In curand o sa si luptam alaturi de ei

  4. Din păcate trăim momente grele istoria se repetă adevărul e undeva la mijloc. Fiecare viețuitoare de pe această planetă are dreptul la viață pentru că bunul Dumnezeu ne-a permis să venim pe această lume. Nu știm cu adevărat ce se întâmplă în jurul nostru, dar știm că lăcomia și puterea e în jurul nostru. Demnitatea onoarea și credința în Dumnezeu nu va putea nimeni să o ia cuiva care crede în aceste valori 🙏🙏🙏

  5. Sunt multe necunoscute. In primul rand de ce americanii au avut nevoie de o alianță militară cu Europa (NATO) și nu au inclus și Rusia?
    De ce vorbim care stat trebuie sa fie mai puternic și nu vorbim ca aceste state să facă pace?
    De ce umblă unele state să tot facă alianțe militare sau economice?
    Fiecare să trăiască cu ce are și să-și cumpere ce nu are de la ce stat vrea el, nu sa fie impus.
    Poate eu că stat vreau sa fac așa zisul „troc” îți dau un produs in schimbul altui produs.

  6. De ce? Simplu. Suntem colonie americană. Oriunde in Europa limba de înțelegere universala este engleza, limba americanilor. Daca am fi presupus ca Rusia să facă parte din NATO cu siguranță limba vorbită ar fi trebuit să fie limba rusă. Ori-ori. Nu exista alternativă. UE există că așa vrea America, sau o anumită etnie din America, stăpânii băncilor căruia papă i-a sărutat mâna, stăpânii petrolului și stăpânii întreprinderilor farmaceutice, cei cu vaccinurile. Punct.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger