AcasăȘTIRI EXTERNEReferendum la Herson: localnicii vor decide dacă sunt ruşi sau ucraineni!

Referendum la Herson: localnicii vor decide dacă sunt ruşi sau ucraineni!

Referendum la Herson: localnicii vor decide dacă sunt ruşi sau ucraineni!

După ce au cucerit Hersonul, ruşii plănuiesc organizarea unui referendum pentru „autodeterminare” (declararea independenței și alipirea la Rusia) a acestei regiuni.

De aemenea, armata rusă a anunţat marţi că a conectat întreaga regiune Herson la canalele de televiziune ruseşti, ce vor fi de acum accesibile „gratuit” în această regiune cucerită de Moscova în sudul Ucrainei.

Vor să facă joncțiunea cu Lugansk și Donețk

Marţi, unul dintre noii responsabili proruşi ai regiunii Herson, Kirill Stremousov, a afirmat că acest teritoriul ar putea fi alipit Rusiei „înainte de sfârşitul anului”.

„Vom avea un referendum în acest an. Şi, în urma acestui referendum, ne vom adresa liderilor Federaţiei Ruse, pentru ca ei să ne accepte în sânul Rusiei”, a afirmat Stremousov.

Actualmente, Hersonul este lipit de Crimeea ocupată de ruși. Dacă și Zaporojie va trece printr-un referendum, atunci rușii vor face joncțiunea cu Lugansk și Donețk

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. În prezent, regiunea Herson este complet sub controlul forțelor ruse.

author avatar
Andrei Ștefan
353 afisari

3 COMENTARII

  1. Sunt sigur ca armata de ocupație va organiza un referendum corect și transparent care nu are rezultat predestinat:)))))

    Fituica mai sunteti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger