AcasăȘTIRI EXTERNERecruţii ruşi, UCIŞI fără milă la un centru de antrenament! Moscova vorbeşte...

Recruţii ruşi, UCIŞI fără milă la un centru de antrenament! Moscova vorbeşte de un „atentat terorist”

rusiaRecruţii ruşi, UCIŞI fără milă la un centru de antrenament! Moscova vorbeşte de un "atentat terorist"

Doi bărbaţi au deschis focul la un poligon militar din Rusia asupra unor voluntari care urmau să lupte în Ucraina. În urma acestui atac, cel puţin 11 persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 15 au fost rănite.

Cei doi atacatori au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine care au intervenit la poligonul militar din regiunea rusă Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina.

Atacul, cauzat de război şi de mobilizarea parţială

„Atacul terorist” pe care-l acuză Moscova a avut loc la un poligon militar din localitatea Soloti.

Atacul armat de sâmbătă este cel mai recent dintr-o serie de incidente produse începând de la invazia rusă în Ucraina. Incidentul a fost provocat de tensiunile generate în Rusia de invazia militară în Ucraina şi de ordinul preşedintelui Vladimir Putin de mobilizare parţială a rezerviştilor.

Au întărit securitatea la birourile de înrolare

Altfel, Serviciul Federal de Gărzi al Rusiei a întărit securitatea la birourile de înregistrare și înrolare militară din Moscova și din alte câteva orașe din cauza atacurilor tot mai numeroase, a declarat deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Aleksandr Khinstein.

În mai multe orașe, inclusiv în Moscova, grupurile de securitate ale Rosgvardia sunt desfășurate în apropierea clădirilor birourilor de înregistrare și înrolare militară.

În plus, în toată țara – acestea (clădirile oficiilor militare de înregistrare și înrolare) sunt incluse în traseele de patrulare ale unităților Rosgvardia”, a spus parlamentarul.

author avatar
Andrei Ștefan