AcasăȘTIRI EXTERNERebelii Houthi se răzbună: au atacat o navă americană de război, în...

Rebelii Houthi se răzbună: au atacat o navă americană de război, în Marea Roşie! S-au lansat şi drone!

Pentagonul a confirmat că o navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie. Vinovaţi se fac rebelii din gruparea Houthi.

Ei au revendicat atacurile asupra a două nave pe care le-au asociat cu Israel.

Urmează o escaladare a conflictului?

Rebelii houthi din Yemen au ameninţat că vor ataca navele israeliene şi cele aparţinând aliaţilor Israelului care navighează în Marea Roşie, ca represalii la războiul condus de armata israeliană împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza.

Pentagonul nu a făcut publică originea presupusului atac. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al rebelilor houthi, generalul de brigadă Yahya Saree, a revendicat responsabilitatea atacurilor.

El a afirmat că prima navă a fost lovita de o rachetă, iar a doua de o dronă, în timp ce se aflau în strâmtoarea Bab el-Mandeb, conectând Marea Roșie de Golful Aden.

„Suntem la curent cu relatările privind atacurile asupra USS Carney şi asupra navelor comerciale din Marea Roşie şi vom furniza informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a precizat Pentagonul.

Au interceptat cel puţin o dronă

Rebelii houthi fac parte din ceea ce ei numesc „axa de rezistenţă” împotriva Israelului, împreună cu grupuri susţinute de Iran, cum ar fi Hamasul palestinian şi Hezbollahul din Liban.

Un oficial american a spus că atacul a început în jurul orei 10.00 în Sanaa, Yemen, şi a durat până la cinci ore. Americanii au mai zis că nava de război a interceptat cel puţin o dronă în timpul atacului.

Reamintim, în urmă cu trei săptămâni, rebelii Houthi, din Yemen, au capturat o navă cargo deţinută de britanici şi operată de japonezi în sudul Mării Roşii, pe navă fiind și un cetăţean român.

Nava a fost ulerior eliberată de americani.

author avatar
Andrei Ștefan
465 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu le mai ziceti ” rebeli”.Sunt pirati bine instruiti, inarmati, in care anumite entitati au investit sa talhareasca.
    E grea munca in Yemen

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri