AcasăȘTIRI EXTERNERebelii Houthi au capturat o navă în Marea Roşie. Un român se...

Rebelii Houthi au capturat o navă în Marea Roşie. Un român se află la bord. Anunţul MAE (VIDEO)

Rebelii Houthi, din Yemen, au capturat o navă cargo deţinută de britanici şi operată de japonezi în sudul Mării Roşii, pe navă fiind și un cetăţean român.

Ministerul Afacerilor Externe susține că monitorizează cazul, fiind activată celula de criză.

„Act de terorism iranian”?

Israelul a descris acţiunea drept un „act de terorism iranian” cu consecinţe asupra securităţii maritime internaţionale.

Rebelii houthi, aliaţi ai Teheranului, au lansat salve de rachete cu rază lungă de acţiune şi drone împotriva Israelului, în semn de solidaritate cu militanţii palestinieni Hamas care luptă în Fâşia Gaza.

Săptămâna trecută, liderii Houthi au declarat că forţele lor vor efectua noi atacuri asupra Israelului şi că ar putea viza nave israeliene în Marea Roşie şi în strâmtoarea Bab al-Mandeb.

MAE confirmă prezenţa unui român

La data de 19 noiembrie a.c., nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roșie, a fost capturată de către milițiile Houthi și dusă lângă coasta statului Yemen, iar din informațiile de primă sesizare, printre membrii echipajului s-ar afla și un cetățean român.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituțională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de Criză Interinstituțională, în cooperare și coordonare cu celelalte autorități române cu atribuții în materie și în strânsă legătură cu alți parteneri internaționali continuă să monitorizeze cu maximă atenție situația și întreprinde demersuri în vederea soluționării acesteia„, a precizat Ministerul român de Externe, luni dimineață.

189 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au atatea nave si sateliti in zona si s-a intamplat asta.
    Ditamai nava luata de niste „rebeli”? Sau lumea ar trebui sa ii califice si sa ii numeasca altfel?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri