AcasăȘTIRI EXTERNEReacția Kremlinului după vizita lui Zelenski în SUA. „Consecințe greu de prevăzut”

Reacția Kremlinului după vizita lui Zelenski în SUA. „Consecințe greu de prevăzut”

Reacția Kremlinului după vizita lui Zelenski în SUA. „Consecințe greu de prevăzut” / Foto: printscreen

Potrivit Kremlinului, vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington arată că Statele „nu sunt dispuse să asculte Rusia”.

Kremlinul a declarat joi, că vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite nu arată „dorința de a asculta Rusia” și că Washingtonul duce un „război indirect de facto” împotriva Moscovei în Ucraina.

„Nu au existat apeluri reale la pace”

„Până în prezent, putem constata cu regret că nici președintele Joe Biden, nici președintele Zelenski nu au spus ceva care ar putea fi perceput ca o potențială dorință de a asculta preocupările Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Dmitri Peskov, nu au existat „apeluri reale la pace” sau „avertismente” americane adresate lui Volodimir Zelenski împotriva „continuării bombardamentelor asupra clădirilor rezidențiale din zonele populate din Donbas”, o regiune din estul Ucrainei controlată parțial de separatiștii pro-ruși și vizată în mod regulat de forțele ucrainene.

„Acest lucru arată că Statele Unite își continuă linia de război de facto și indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean”, a adăugat purtătorul al lui Vladimir Putin, informează Le Point.

Liderul de la Kiev s-a deplasat, miercuri, la Washington, în prima sa deplasare în străinătate de la începutul ofensivei începută de Rusia în Ucraina, în februarie.

În timpul vizitei sale, a primit noi promisiuni de ajutor financiar și militar, inclusiv, pentru prima dată, furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Patriot, spre iritarea Moscovei.

Ambasadorul rus la Wwshington, Anatoli Antonov, a declarat că trimiterea de sisteme Patriot pentru Kiev și sprijinul SUA pentru armata ucraineană reprezintă „o escaladare cu consecințe greu de prevăzut.

author avatar
Tudor Borcea