AcasăȘTIRI EXTERNERĂZOI ÎN UCRAINA. Zelenski nu cade în capcana lui Putin. Mesaj pentru...

RĂZOI ÎN UCRAINA. Zelenski nu cade în capcana lui Putin. Mesaj pentru Belarus

RĂZOI ÎN UCRAINA. Zelenski nu cade în capcana lui Putin. Mesaj pentru Belarus

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că este pregătit pentru negocieri cu Rusia, dar nu pe teritoriul Belarus.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică o propunere a Rusiei pentru negocieri în Belarus, declarând că Minsk este complice la invazia rusă din Ucraina.

„Suntem vecinii voștri, fiți bieloruși, nu ruși”

Zelenski a reiterat că este pregătit pentru negocieri, dar în oricare altă parte decât pe pământ bielorus, spunând că „orice alt oraș” ar fi potrivit.

„Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku. Le-am oferit pe toate ca locații. Și în orice alt oraș ar fi bine pentru noi ”, a spus el într-un videoclip online.

Kremlinul a anunțat duminică sosirea în orașul bielorus Gomel a unei delegații ruse pregătite să discute cu Kievul, în a patra zi a ofensivei masive lansate de Moscova împotriva Ucrainei.

Președintele ucrainean s-a adresat, în limba rusă, și cetățenilor din Belarus, unde un referendum trebuie să decidă duminică asupra schimbării Constituției, scrie Le Monde.

„Suntem voștri”, a spus Zelenski. „Fiți Belarus, nu Rusia”. „De pe teritoriul vostru, copiii noștri sunt uciși”, a spus el. „Cum veți putea să vă priviți copiii în ochi, cum vă veți privi în ochi voi înșivă? Cum veți privi vecinii în ochi? Vecinii voștri suntem noi”.

Kremlinul a asigurat duminică că va fi pregătit să negocieze cu Ucraina în Belarus, țară din care Rusia și-a invadat vecinul, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a salutat „eroismul” forțelor sale armate.

author avatar
Tudor Borcea
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger