AcasăȘTIRI EXTERNERăzmeriță pe străzile din Ottawa! A fost decretată STARE DE URGENȚĂ! Protestele...

Răzmeriță pe străzile din Ottawa! A fost decretată STARE DE URGENȚĂ! Protestele au scăpat de sub control – VIDEO

ottawaRăzmeriță pe străzile din Ottawa! A fost decretată STARE DE URGENȚĂ! Protestele au scăpat de sub control - VIDEO

Capitala Canadei e paralizată de protestele față de vaccinarea obligatorie. Primarul din Ottawa a decretat stare de urgență, după ce manifestanții instalaţi în centrul capitalei au depăşit numeric poliţia şi controlează situaţia.

Jim Watson a transmis că indivizii cu protestul sunt la manşă. „De departe au mai mulţi oameni decât avem noi ofiţeri de poliţie”, a declarat edilul.

Primarul capitalei canadiene a anunţat decretarea stării de urgenţă care „reflectă pericolul grav şi ameninţarea la adresa siguranţei şi securităţii rezidenţilor reprezentate de demonstraţiile în curs de desfăşurare şi evidenţiază nevoia de sprijin din partea altor instituţii”, se arată într-o declaraţie, potrivit France 24.

Manifestaţia împotriva obligativităţii vaccinării paralizează parţial capitala canadiană de zece zile. Protestele au fost inițiate de camionagii, sub mişcarea „convoiul libertăţii”. Ulterior, mitingul șoferilor de camion s-a transformat într-o demonstrație puternică, după ce mii de oameni s-au alăturat mișcării.

Se cere demisia premierului Justin Trudeau

Între protestatarii care au paralizat centrul orașului, unii afirmă că vor dizolvarea guvernului condus de Justin Trudeau, dar sunt şi câţiva care arborează steaguri ale „supremaţiei albe” sau naziste.

În timpul protestelor de săptămâna trecută, prim-ministrul canadian Justin Trudeau și familia sa au fost mutați din casa lor într-o locație secretă, din motive de securitate.

Conform poliției, protestul ar fi finanţat în parte de simpatizanţi din SUA. Un important membru al guvernului liberal a spus că uşurinţa cu care convoiul protestatarilor a blocat zona din jurul parlamentului şi aparenta neputinţă a poliţiei constituie o „umilinţă naţională”.

author avatar
Andreea Vlad