AcasăItaliaRăzmeriţă generalizată anti-sistem, în Franța. Sute de proteste în stradă / Lupte...

Răzmeriţă generalizată anti-sistem, în Franța. Sute de proteste în stradă / Lupte violente la Lyon și Paris – VIDEO

frantaRăzmeriţă generalizată anti-sistem, în Franța. Sute de proteste în stradă / Lupte violente la Lyon și Paris - VIDEO / captură video

Franța a fost paralizată marți, 7 martie, de o grevă generală. Protestele de stradă s-au extins în toată țara și nu au fost lipsite de violențe.

Camionagii și gunoierii francezi s-au alăturat și ei marți grevei și amplelor proteste ce au loc împotriva planului de reformare a sistemului de pensii propus de guvernul președintelui Emmanuel Macron.

Greva generală a paralizat Franța

Transportul feroviar a fost puternic perturbat în Franța, livrările de combustibil au fost oprite și profesorii au ieșit din sălile de clasă pentru a se alătura protestelor la nivel național împotriva planului lui Macron care ar majora până la 64 de ani vârsta de pensionare, cu doi mai mult decât în prezent.

Aproape 300 de proteste au fost programate în Franța față de schimbările la legea pensiilor. Sindicatele au decis să scoată astăzi în stradă cel puțin două milioane de oameni, ca să convingă administrația Macron să renunțe la reforma pensiilor.

Ciocniri violente între manifestanți și polițiști

Lupte de stradă au avut loc la Lyon și Paris între manifestanţi şi forţele de ordine. În capitală, Anarhiști infiltrați printre cei care au ieșit pașnic în stradă împotriva legii pensiilor au creat haos pe străzi.

Protestatari violenți au distrus o mașină parcată în fața unei clădiri. Nori de gaze lacrimogene și coloane de fum provenite de la incendierea baricadelor improvizate din diferite obiecte, precum tomberoane, se ridică din mijlocul protestelor.

Multe mitinguri de protest au atras mulţimi mai mari decât cele organizate de la jumătatea lunii ianuarie, inclusiv în Marsilia, unul dintre cele mai mari oraşe ale Franţei, au declarat autorităţile şi presa locală. După acest val de proteste, sindicatele au anunțat că vor face o nouă mobilizare generală pentru data de 11 martie.

author avatar
Andreea Vlad
1.237 afisari

25 COMENTARII

  1. Bravo Franta ca rezistati, ca va opuneti inrobirii pe viata! Munceati si cotizezi pana la 65 de ani si dupa aia pe scurta perioada pe care o mai ai de trait vei primi mai putin decat ai cotizat. La noi se poate da orice lege ca vom sta linistiti in casa ca oile, e drept ca paziti si de lupii care ies la pensie la 45 de ani si au pensie necontributiva ci platita din banii nostri, si de care beneficiaza cu cel putin 15 ani mai mult datorita varstei fragede de pensionare.

  2. Má intelijentá superioara asta nu e o problema majora!
    Important,e cum tratezi tema,iar omul aceastá nu vorbeste ráu!
    Sa nu ne agatam de amarate detalii,cred ca e cel mai important,si sa nu ne mai ciondanim fara rost!

  3. Interesant cum toata presa nazista din Bukale nu zice nimic de faptul ca dulapul si maciukanezul maidanez deja i-au bagat pe romanasi in razboi, intai asteapta sa vada cam in cat timp ar ajunge rusnacii aia salbatici la Odessa, iar apoi sa vedeti cum o sa le inchida la astia in nas granitele !! Macar vom asista si la sfarsitul kakatului de colonie esuata semi-bananiera, fiindca azis si marele Parinte Justin Parvu ca toti cei care se vor implica in acest razboi masonic vor fi complet distrusi, iar cei care nu se vor implica vor avea numai foamete, cu F mare !! Bai, astia care aveti de gand, ca in caz de ceva, directia Ungaria, vedeti sa fiti intre primii, fiindca altfel va baga si aia in niste sali de sport, unde o stati cate 5 mii, adica unul peste altul !! Bai ciukanezule ordinar, bai grasule obez imputit de prost, mai vorbesti bai singur cu oglinda aia de vrajitoare ? Ha ha ha 🙂 Bai maciuca, bai tampitule handikapat, te crezi cumva Printul din Ga-Oz ? Ha Ha ha 🙂 Bai dobitokule, sa ne bagam noi toti inteligenta artificilala in toti cei din neamul tau prost de prazilian retardat 🙂 Vine razboiul civil si la tine in BUkale, o sa ajungi cap de afis pe stalpurile de pe Magheru, bai criminalule !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger