AcasăȘTIRI EXTERNERăzbunare după uciderea liderului Al-Qaida. „Atentate, răpiri, deturnări de avioane”. SUA își...

Răzbunare după uciderea liderului Al-Qaida. „Atentate, răpiri, deturnări de avioane”. SUA își avertizează cetățenii

Răzbunare după uciderea liderului Al-Qaida. „Atentate, răpiri, deturnări de avioane”. SUA își avertizează cetățenii

Washingtonul a avertizat marți cu privire la o potențială recrudescență a „atacurilor teroriste” care vizează cetățeni sau interese americane în străinătate, după moartea liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis de SUA într-un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Departamentul de Stat consideră că există un risc crescut de violență antiamericană în urma morții lui Ayman al-Zawahiri la 31 iulie 2022”, a precizat diplomația americană într-un comunicat.

„Asasinate, răpiri, deturnări de avioane și atentate cu bombă”

„Informațiile actuale sugerează că organizațiile teroriste plănuiesc atacuri teroriste împotriva intereselor americane în mai multe regiuni ale lumii”, se mai arată în comunicat. „Aceste atacuri pot lua mai multe forme, inclusiv operațiuni sinucigașe, asasinate, răpiri, deturnări de avioane și atentate cu bombă”.

Egipteanul Ayman al-Zawahiri, care preluase șefia Al-Qaida după moartea lui Osama bin Laden în 2011, a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică în Afganistan, la balconul său, de un atac cu dronă americană, a anunțat luni, în direct la televiziune, președintele american Joe Biden.

De negăsit de mai bine de zece ani, Ayman al-Zawahiri, în vârstă de 71 de ani, a fost considerat unul dintre autorii atentatelor de la 11 septembrie 2001, care au ucis aproape 3.000 de persoane în Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a condamnat marți dimineața devreme un „atac aerian” efectuat cu ajutorul „dronelor americane”, fără a menționa victimele sau numele lui Zawahiri.

„Cetățenii americani sunt puternic încurajați să mențină un grad ridicat de vigilență” atunci când călătoresc în străinătate, a precizat Departamentul de Stat.

author avatar
Tudor Borcea
1.028 afisari

6 COMENTARII

  1. Da, dar să fie vizați amerloci cu rang, cu funcții, militari cu grade sau puliticieni și afaceriști veroși, nu simpli cetățeni.

    • Se atentează numai asupra celor care nu poartă mască și refuză vaccinul izbăvitor. Atenție!

  2. Din moment ce comiti un atentat terorist ucigand cu o drona un om ce statea linistit in casa lui trebuie sa te astepti la consecinte.

  3. TERORISMUL ESTE TOT DE FABRICATIE AMERICANA !,CINE I-A INSTRUIT SI INARMAT PE AFGANI CAND URSS VOIA SA-SI INTINDA SFERA DE INFLUIENTA ?,CINE A INVENTAT PRIMAVARA ARABA ??,CINE A INSTRUIT ,INARMAT SI PLATIT INSURGENTII DIN SIRIA ??,CINE A INVENTAT STATUL ISLAMIC ??.

  4. Al-Qaida,Statul Islamic si FratiiMusulmani sunt create de nazistii lui HITLER,adica VonMende,ReinhardGehlen,fratii Dulles-CIA si mai tarziu grupul Clinton-Obama cu JohnBrennan si SOROS
    Deci CIA vrea sa mai sperie lumea cu niste „teroristi” creati de ei…..papitzoiul ala pe care „l-au lichidat” probabil s-a pensionat in LasVegas….joaca poker si black jack

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger