AcasăȘTIRI EXTERNERăzbunare cumplită plănuită de Gardienii Revoluției din Iran. „De la Casa Albă,...

Răzbunare cumplită plănuită de Gardienii Revoluției din Iran. „De la Casa Albă, la Tel Aviv” / SUA și Israel, în alertă – VIDEO

Răzbunare cumplită plănuită de Gardienii Revoluției din Iran. „De la Casa Albă, la Tel Aviv” / SUA și Israel, în alertă - VIDEO / Foto: Facebook

Șeful armatei ideologice din Iran, Gardienii Revoluției, generalul Hossein Salami, i-a acuzat, luni, 30 mai, pe „sioniști” de uciderea lui Sayyad Khodai, unul dintre coloneii săi, la 22 mai, la Teheran.

Sayyad Khodai, colonel în cadrul Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Iranului, a fost împușcat de cinci ori în timp ce se afla în mașina sa, potrivit presei oficiale.

„De la Casa Albă la Tel Aviv”

Ofițerul a fost ucis „de cei mai vicioși oameni, și anume sioniștii. Și, cu voia lui Dumnezeu, îi vom răzbuna moartea”, a declarat generalul Salami, potrivit unui comunicat oficial al Gardienilor.

Cu toate acestea, generalul nu a folosit termenul de „regim sionist”, folosit de Teheran pentru a se referi la statul Israel. Inițial, Iranul a pus eliminearea colonelului pe seama „elementelor legate de aroganța globală”, o expresie care se referă la Statele Unite și aliații lor, în frazeologia oficială iraniană.

„De la Casa Albă la Tel Aviv, inamicul l-a urmărit (pe ofițer) luni și ani de zile, din casă în casă și din stradă în stradă”, a adăugat Salami, scrie Ouest-France.

Uciderea acestei figuri proeminente a avut loc la aproape doi ani după cea a fizicianului de top în domeniul nuclear Mohsen Fakhrizadeh, ucis în noiembrie 2020 în apropiere de Teheran, într-un atac asupra convoiului său, atribuit de Iran inamicului său de moarte, Israel.

Marți, mii de iranieni au participat la funeraliile colonelului Khodai, care este înmormântat în mormântul martirilor din cimitirul Behesht-e Zahra din sudul Teheranului.

author avatar
Tudor Borcea
717 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger