AcasăȘTIRI EXTERNERăzboiul rece care pândeşte întreaga lume. Avertisment de ultim moment al lui...

Războiul rece care pândeşte întreaga lume. Avertisment de ultim moment al lui Xi Jinping la adresa lui Joe Biden

Xi JinpingRăzboiul rece care pândeşte întreaga lume. Avertisment de ultim moment al lui Xi Jinping la adresa lui Joe Biden

În afara războiului biologic pe care-l experimentează întreaga Planetă, din cauza epidemiei de coronavirus, omenirea ar putea duce o nouă luptă majoră.

Preşedintele chinez Xi Jinping a tras un semnal de alarmă: fără a numi SUA, el s-a prezentat ca apărător al multilateralismului şi mondializării, aşa cum a făcut de altfel şi la ediţia forumului de acum patru ani, înainte de venirea la putere a lui Donald Trump.

La ce a făcut referire Xi Jinping?

Liderul de la Beijing a făcut aluzie la politica deficitară a lui Trump, care a a prezentat China drept rivalul nr. 1 al SUA, mai ales în plan comercial şi tehnologic.

Regimul chinez se teme în special că Biden ar putea încerca să-i unească pe occidentali împotriva sa.

Construirea de clanuri sau declanşarea unui nou război rece, respingerea, ameninţarea sau intimidarea celorlalţi, impunerea decuplării, perturbarea lanţurilor de aprovizionare sau stabilirea de sancţiuni pentru a provoca izolarea nu ar face decât să împingă lumea către divizare şi chiar confruntare„, a subliniat Xi Jinping. „Iar confruntarea ne va duce într-un impas”, a adăugat acesta.

China vrea o prietenie cu SUA

Xi Jinping a asigurat că Beijingul, ca adept al unei politici externe independente şi paşnice, „lucrează din greu la menţinerea de relaţii de prietenie şi cooperare cu alte ţări” şi că jocul cu „sumă zero” sau „câştigătorul ia totul” nu reprezintă filozofia călăuzitoare a poporului chinez, a consemnat Xinhua.

Ni s-a demonstrat din nou că abordările protecţioniste, unilaterale şi de izolare arogantă eşuează întotdeauna„, a afirmat Xi.

author avatar
Andrei Ștefan
719 afisari

2 COMENTARII

  1. la instalare i a deschis portiera un chinez lui biden asa ca sa stea linistit ca america nu il va contra prea tare cu el conducere!!!! semnalul a fost pozitiv pt china!!!!!!

    • Păi, Senile Joe e păpușa – șantajată dar și plătită din gros, ce-i drept – a Chinei. Cine se mai îndoiește e un dobitoc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger