AcasăȘTIRI EXTERNEBĂTĂLIA ARMAGHEDONULUI. Un război nuclear între Rusia și America ar ucide până...

BĂTĂLIA ARMAGHEDONULUI. Un război nuclear între Rusia și America ar ucide până la 5 miliarde de oameni! – FOTO&VIDEO

foameteBĂTĂLIA ARMAGHEDONULUI. Un război nuclear între Rusia și America ar ucide până la 5 miliarde de oameni! – FOTO&VIDEO

În cel mai recent studiu științific, cercetătorii americani au stabilit că un război nuclear între SUA și Rusia ar putea ucide 5 miliarde de persoane și ar provoca un dezastru natural!

Riscul de foamete globală ar fi uriaș, fenomenul fiind declanșat de funinginea care blochează pătrunderea luminii soarelui în atmosferă, care va duce la creșterea numărului de victime.

Detonarea armelor nucleare va afecta culturile majore

Oamenii de știință de la Universitatea Rutgers au cartografiat efectele a șase posibile scenarii de conflict nuclear.

Un război nuclear între SUA și Rusia, cel mai rău caz posibil, ar distruge mai mult de jumătate din umanitate, au spus ei în studiul publicat în revista Nature Food.

Estimările s-au bazat pe calcule ale cantității de funingine care ar intra în atmosferă de la furtunile de foc aprinse de detonarea armelor nucleare. Cercetătorii au folosit un instrument de prognoză a climei susținut de Centrul Național de Cercetare Atmosferică, care le-a permis să estimeze productivitatea culturilor majore țară cu țară.

Chiar și un conflict la scară relativ mică ar avea consecințe devastatoare pentru producția globală de alimente. De exemplu, un război între India și Pakistan ar duce la o scădere a recoltelor cu aproximativ 7% în decurs de cinci ani, pe când un război SUA-Rusia ar duce la o scădere a producției cu 90% în trei până la patru ani.

Cercetătorii s-au gândit, de asemenea, dacă folosirea culturilor utilizate în prezent ca hrană pentru animale sau reducerea risipei alimentare ar putea compensa pierderile imediat după conflict, dar au ajuns la concluzia că economiile ar fi minime în bătăliile la scară mai mare.

Risc crescut de război nuclear

Studiul vine după ce spectrul conflictului dintre SUA și Rusia a fost ridicat în urma invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat în aprilie că există un risc „serios” de izbucnire a unui război nuclear.

„Datele ne spun un lucru”, a spus Alan Robock, coautor al studiului și profesor de științe climatice la Departamentul de Științe ale Mediului de la Universitatea Rutgers. „Trebuie să prevenim un război nuclear”.

author avatar
Andreea Vlad
843 afisari

6 COMENTARII

  1. ESTE CINEVA CAPABIL SA EXPLICE DE CE USA A INCEPUT CAMPANIA DE INVENINARE SI DESTABILIZARE A PACII MONDIALE DE LA VENIREA LUI BIDEN CU MANEVRE MILITARE SI POLITICA AGRESIVA CU A. BLINKEN SI PELOSI CE AU DAT ASIGURARI STATELOR CE VOR SA INTRE IN RAZBOI ???

    ARE CINEVA CURAJUL ?

    Va spun eu . NU !
    PROBABIL AMERICANII VOR ACEST RAZBOI NUCLEAR , UN BOSOROG SENIL CU UN PICIOR IN GROAPA SI O TARA CE A PIERDUT SUPREMATIA NU ACCEPTA

  2. Cea mai mare resetare a nebunilor planetei raderea de pe fata pamantuli a rasei umane , invlusiv ei ca nici gaura de sarpe nu ii salveaza!!

  3. ZIARE.COM DEJECTIA PRESEI ROMANESTI , CITITORII SUNT AMENINTATI , INJURATI SI CENZURATI DE IMPOSTORII JURNALISTI LA RUBRICA COMENTARII UNDE AU CONTURI FALSE SI INJURA CITITORII CE CRITICA PUBLICATIILE LOR DE KAKAT COPIATE DE PE INTERNET SI UNELE PLINE DE GRESELI DE ORTOGRAF

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger