AcasăȘTIRI EXTERNE„Războiul lui Biden împotriva femeilor”. După penuria de lapte-praf, SUA au o...

„Războiul lui Biden împotriva femeilor”. După penuria de lapte-praf, SUA au o problemă intimă

„Războiul lui Biden împotriva femeilor”. După penuria de lapte-praf, SUA au o problemă intimă / Foto: printscreen

După lapte pentru bebeluși, SUA este lovită de o penurie de tampoane intime. Potrivit experților, ea se datorează cumpărăturilor compulsive ale consumatorilor, dar și lipsei anumitor materii prime, inclusiv bumbac și plastic.

Lanțurile de farmacii CVS și Walgreens au confirmat că unele mărci erau temporar indisponibile în anumite zone. Procter & Gamble, care produce popularul Tampax, de exemplu, a recunoscut că este posibil ca clienții să nu primească marca lor obișnuită. Situația durează de mai multe luni, dar a atras atenția presei în ultimele zile.

Cumpărături în exces și efectele Covid-19

„Înțelegem că este frustrant pentru consumatori să nu găsească ceea ce au nevoie”, a precizat grupul într-un mesaj. „Vă putem asigura că aceasta este o situație temporară în SUA și că echipa Tampax produce tampoane 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a răspunde cererii crescute pentru produsele noastre”, a adăugat acesta.

Walgreens spune că lucrează cu furnizorii săi „pentru a se asigura că avem suficiente produse” în toate locațiile sale. „În cazul în care un anumit magazin are un deficit temporar de anumite produse, ne străduim să refacem stocurile respective cât mai repede posibil”, a precizat CVS.

Specialiștii observă că unul dintre motivele pentru care cererea a crescut este faptul că consumatorii cumpără mai multe produse pentru că se tem că nu le vor putea procura atunci când anumite mărci nu se vor mai găsi pe rafturi.

Există, de asemenea, un deficit de anumite materii prime, inclusiv de bumbac și plastic. Pentru al treilea an în SUA, cererea de bumbac depășește producția din această țară, pe fondul nevoii de măști și alte echipamente de protecție sanitară, scrie Le Parisien. Iar fabricile întâmpină greutăți să producă la capacitate maximă, din cauza lipsei de personal – efect al Covid-19.

„Războiul lui Biden împotriva femeilor”

Dar situația este diferită de recenta penurie de lapte pentru bebeluși, care a fost cauzată inițial de probleme legate de lanțul de aprovizionare și de forță de muncă și care a fost exacerbată atunci când o fabrică din Michigan a producătorului Abbott s-a închis în februarie, după o retragere de produse suspectate de a fi provocat moartea a doi bebeluși.

Între timp, situația le oferă republicanilor, care au fost foarte critici la adresa guvernului în problema laptelui, un nou unghi de atac împotriva administrației democrate, partidul denunțând într-un tweet „războiul purtat de Biden împotriva femeilor”.

author avatar
Tudor Borcea