AcasăȘTIRI EXTERNERăzboiul din Ucraina va accelera trecerea la energia curată

Războiul din Ucraina va accelera trecerea la energia curată

Războiul din Ucraina va accelera trecerea la energia curată / Foto: printscreen

Se așteaptă ca războiul Rusiei din Ucraina să influențeze cererea de energie pe termen lung și să accelereze trecerea lumii la energie regenerabilă și cu emisii reduse de dioxid de carbon, pe măsură ce țările își sporesc rezervele interne de energie, se arată într-un raport publicat luni de gigantul petrolier British Petroleum (BP).

În raportul său de referință Energy Outlook 2023, BP Plc a declarat că războiul din Ucraina va încetini activitatea economică globală până în 2035 cu aproximativ 3% față de prognoza de anul trecut, din cauza creșterii prețurilor la alimente și energie și a reducerii activității comerciale.

Rutele comerciale energetice, schimbate de război

British Petroleum și-a redus previziunile privind cererea de petrol și gaze naturale pentru 2035 cu 5% și, respectiv, 6%, în scenariul său central de prognoză, care se bazează pe planurile actuale de tranziție energetică ale guvernelor.

Schimbările sunt concentrate în principal în Europa și Asia, care se bazează foarte mult pe importurile de energie, a precizat BP, notează Zone Bourse.

Conform celor trei scenarii ale raportului, cererea de energie la nivel mondial atinge un vârf între sfârșitul anilor 2020 și 2035, potrivit BP. Directorul executiv, Bernard Looney, își propune să extindă rapid activitatea companiei în domeniul energiei regenerabile și să reducă producția de petrol și gaze până în 2030.

Rusia este un exportator major de energie și de alte mărfuri. Dar rutele comerciale globale ale energiei s-au schimbat dramatic după război, în special după ce Moscova a întrerupt majoritatea exporturilor de gaze naturale către Europa vecină, în timp ce europenii au interzis importurile de petrol rusesc.

În același timp, o creștere bruscă a prețurilor energiei la nivel mondial anul trecut a determinat guvernele să accelereze producția internă de energie, inclusiv în domeniul nuclear, al energiei regenerabile, al energiei hidroelectrice și al cărbunelui.

În general, BP se așteaptă ca, în 2035, consumul de energie primară să fie cu 2% mai mic față de perspectivele de anul trecut, jumătate din această scădere fiind datorată creșterii eficienței energetice și jumătate datorată reducerii activității economice.

author avatar
Tudor Borcea
146 afisari

5 COMENTARII

    • Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati.

      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. .

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi.

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

  1. Vroiau sa zica astia ca ii curata bine de tot pe toti ratatii ukro-na-zi care o sa mai ramana pea colo, pe mosia pitikului azovist-banderist din Kievul nazist 🙂 Deja au sters-o pana acum cam 20 de milioane de oameni cu capul inca pe umeri, cei care au ramas pe acolo sunt deja pamant de folir, cam 1.5 milioane morti adica, bravo zdrelinski, iar restul isi asteapta randul sa fie luati pe sus cu arkanul de pe strazi, ca niste caini maidanezi ce sunt 🙂 Toti urko-na-zi sunt numai o adunatura de betivani, cand am fost pe acolo, acum 10 ani, rar gaseai pe cineva pe strada care sa nu fie beat, sau la servici, beaua aia cum ar bea apa, iar femeile lor, mai ales cele tinere, pot fi cumparate destul de ieftin, asta ca sa stiti cam ce fel de democratie al naibii de originala au salbaticii aia ukro-na-zi pe acolo, in aceea Afrika de la marginea Europei !! Sklava Kokaina, bai zdreanta de zdrelinski, nu uita sa tragi pe nas si mai mult in fiecare zi, altfel nu mai poti delira zilnic 🙂 Vezi ca spin-doktorul ala de arestovici al tau te-a cam dat in gat, asa ca aia e, in curand o sa primesti si tu ceva plumb inbunatatit in mekla ta de criminal ordinar ukro-na-zi azovist-banderist de neam prost !! A, si vezi ca vine si ciuperkutza atomica pe la Kiev, asa ca ramai in vizuina ta de langa proximitatea granitei cu Polonia, bai kurkubeistule de maimutza umblatoare, care numai sa delireze si sa abereze stie toata ziua, si toata noaptea, trebuie sa ai deja nervii franjuri daca ti-ai vandut si sufletul pentru 10 milioane de dolari, bai gandakule de Colorado 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger