AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOIUL DIN UCRAINA a provocat ruptura în UE? Ceartă pe embargo asupra...

RĂZBOIUL DIN UCRAINA a provocat ruptura în UE? Ceartă pe embargo asupra petrolului rusesc

Petrol, gaze și cărbune din Rusia. Ipocrizia Occidentului a dublat vistieria Moscovei / Cât a plătit UE după invazia în Ucraina / Foto: Facebook

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a avertizat că un nou pachet de sancţiuni fără un embargo asupra petrolului rusesc ar însemna o ruptură a unităţii UE.

Oficialul din Ucraina a anticipat şi care va fi reacţia lui Vladimir Putin.

Ungaria n-a fost de-acord cu derogarea

Dacă acest pachet este adoptat fără un embargo asupra petrolului, cred că preşedintele Putin va putea sărbători, pentru că va fi prima dată când unitatea Uniunii Europene va fi ruptă din cauza poziţiei unei singure ţări, Ungaria”, a spus Kuleba.

Ideea majorităţii din UE este o încetare a importurilor de ţiţei rusesc în termen de şase luni şi de produse rafinate, în special motorină, până la sfârşitul lui 2022.

Ţară dependentă de achiziţiile de hidrocarburi din Rusia, Ungariei i s-a propus o derogare, dar a considerat-o insuficientă.

Ruptura vine de la Viktor Orban

Kuleba a considerat argumentele economice invocate de Budapesta puţin convingătoare. „Vedem că există mai multe argumente politice decât economice în poziţia Ungariei”, a spus el.

Un veto al Ungariei care să împiedice instituirea embargoului „ar provoca multe pagube Uniunii Europene” şi ţările sale membre „trebuie să facă totul pentru a-l evita”, a mai spus el.

author avatar
Andrei Ștefan
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger