AcasăȘTIRI EXTERNERăzboiul din Ucraina a născut conflicte şi între liderii occidentali. Dispute aprige...

Războiul din Ucraina a născut conflicte şi între liderii occidentali. Dispute aprige pentru un final al „Iadului”

Războiul din Ucraina, pretext pentru o Nouă Ordine Mondială. PLANUL lui Macron!Războiul din Ucraina, pretext pentru o Nouă Ordine Mondială. PLANUL lui Macron! / Sursa FOTO: Twitter.com

Retragerea ultimilor soldați care rezistau eroic în Mariupol nu înseamnă neapărat că putem spera la sfârșitul războiului, avertizează experții militari.

Controlul total al orașului, de la Marea Azov, este o victorie pentru ruși, care nu compensează, însă, eșecurile majore de până acum. Prin urmare, mai spun analiștii, e de așteptat ca invadatorii să își continue ofensiva, pentru a cuceri pe deplin regiunea de sud-est a Ucrainei.

Războiul continuă, deşi ruşii au pierdut 28.000 soldați

Iar acest război va continua, spun experții, în pofida pierderilor suferite de ambele părți. Potrivit ultimului bilanț prezentat de ucraineni, rușii au pierdut până acum în luptă aproape 28.000 de militari, peste 1.200 de tancuri, 200 de avioane de luptă, 160 de elicoptere, dar și 13 nave de război.

După trei luni de unitate remarcabilă privind răspunsul la invazia rusă – care a rezultat într-un flux de arme letale livrate ucrainenilor și o gamă largă de sancțiuni financiare la care aproape nimeni nu se aștepta, mai ales Putin – au apărut fisuri notabile cu privire la ce urmează.

Diferențele privind obiectivele războiului au ieșit la iveală la Forumul Economic Mondial de la Davos săptămâna aceasta, mai ales după ce Henry Kissinger, fostul secretar de stat în vârstă de 99 de ani, a sugerat că Ucraina va trebui probabil să renunțe la un anumit teritoriu într-un acord negociat, deși el a adăugat că „în mod ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o revenire la status quo” de dinainte de invazie, care a inclus anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și confiscarea unor părți din Donbas.

Victorie sau pace?

În această etapă, este greu de anticipat chiar şi pentru cei mai buni experţi militari cum se va termina războiul: cu o victorie a uneia dintre părţi sau cu o pace? Ce poziție ar lua Zelenski și aliații săi occidentali dacă negocierile pentru a pune capăt conflictului vor începe în sfârșit?

Dacă Zelenski ar fi de acord cu unele concesii, ar ridica Statele Unite și aliații săi multe dintre sancțiunile lor zdrobitoare, inclusiv controalele la export care au forțat Rusia să închidă unele dintre fabricile sale pentru construirea de tancuri?

Nu există încă dovezi că Putin este dispus să intre în negocieri. Dar presiunea va crește pe măsură ce sancțiunile îi vor afecta exporturile de energie, iar întreruperea componentelor cheie împiedică producția de arme pentru armata sa epuizată.

Un obiectiv important este adesea repetat de Biden de a evita conflictul direct cu Rusia care în opinia sa ar însemna Al Treilea Război Mondial.

author avatar
Andrei Ștefan
892 afisari

5 COMENTARII

  1. De ucrainieni nimic rău. Se supără imbecilii de amerloci.Că ucraina e făcută praf, sau câți morți are, nimic. Ordin de peste ocean. Doar suntem pupători de cur amerloc. N”așa?

  2. RE:” cu o victorie a uneia dintre părţi sau cu o pace?”
    Cum adica .. sau? Victoria unei partzi va aduce pace! Pace se intimpla cind una din partzi este complet zdrobita .. terminata … distrusa, ca Germania nazista!! Numai atunci va fi pace! Oprirea / negocierea unor ostilitatzi ármate nu insemna pace .. insemna armistitziu, ca intre Korea de Nord si cea de Sud! In Vietnam, Vietkongul i’a ras pe cei din Sud, si este pace! Pace va fi numai cind Rusia va rade Ukraina, ori NATO va rade Rusia!!

  3. Nu va fi pace in Ukro-na-zia aia imputita cel putin 2 generatii de acum incolo, dupa ce ca sunt si aia niste salbatici primitivi, mai sunt si batuti cu pwula in cap !! Ha ha ha 🙂 Bai jidanski de Zelinski, bai agariciule ordinar, nu uita sa lupti pana la ultimul ukro-na-zi, iar cand s-a terminat cu carnea de tun, sa ne anunti si pe noi !! Dar numai cand ajungi la cifra magica de 10 milioane de ukro-na-zi, oricum sunteti cam multi acum pe acolo, cam asa ceva zicea si Kissinger, in caz ca nu poti sa citesti intre randuri, bai ipocritule nazist imputit !! Slava Foametea Care Vine !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger