AcasăȘTIRI EXTERNERăzboiul din Ucraina a băgat spaima în UE. Rezerve strategice împotriva atacurilor...

Războiul din Ucraina a băgat spaima în UE. Rezerve strategice împotriva atacurilor nucleare

Comisia Europeană a anunțat că va înființa rezerve strategice de echipamente, medicamente și alte tratamente pentru a ajuta la protejarea populației împotriva “posibilelor riscuri” chimice, biologice, radiologice și nucleare, într-un context de preocupări legate de războiul din Ucraina.

„Scopul este să oferim cetățenilor noștri capacități de reacție rapidă în fața unor astfel de incidente”, a explicat Janez Lenarcic, comisar responsabil cu gestionarea crizelor, citat în comunicatul de presă al Comisiei.

Implementarea acestor capacități de protecție împotriva potențialelor amenințări se bazează în special pe un „stoc strategic” cu un buget de 540,5 milioane de euro, care va include „echipamente și medicamente, vaccinuri și alte tratamente pentru tratarea pacienților expuși la substanțe chimice, biologice, radiologice și agenţi nucleari”.

În plus, se va înființa  o „rezervă de decontaminare”, cu un buget inițial de 66,7 milioane de euro, care va include personal și dotări specifice.

Executivul UE subliniază că rezerva sa medicală a fost deja folosită pentru a livra Ucrainei, cu ajutorul Franței și Spaniei, aproximativ trei milioane de tablete de iod care oferă protecție împotriva efectelor nocive ale radiațiilor.

Reprezentrantul UE pentru afaceri externe, Josep Borell, a declarat că blocul comunitar va oferi un sprijin militar de un miliard de euro pentru livrarea de „arme uşoare defensive, care au demonstrat o eficienţă extraordinară” împotriva trupelor ruse.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
484 afisari

7 COMENTARII

  1. De ce nu face Borellul un pas spre pace incetand sa mai alimenteze masinaria de razboi ucraineana? Daca Europa nu ar fi sprijinit Ucraina atunci nu ar di devenit o tinta pentru Rusia.

    • Pe Borell il cauta moartea pe acasa, pe Ursula Pfizer si pe Schwab de asemeni. Sigur nu-l uita si pe Bidon!

  2. Deci ne pregătim de al treilea război ca Sataniștii sa isi ascundă crimele si mizeriile facute in pandemie

  3. Senzational!!! Cred ca Nostradamus era putin bolnavior si a incurcat 2012 cu 2021. Pare ca e destul de astfel. Poate ca citea sau scria in oglinda?

  4. Senzational!!! Cred ca Nostradamus era putin bolnavior si a incurcat 2012 cu 2021. Pare ca e destul de astfel. Poate ca citea sau scria in oglinda?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger