AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI TOTAL! Rusia a lăsat fără semnal GPS jumătate din NATO! „Beznă”...

RĂZBOI TOTAL! Rusia a lăsat fără semnal GPS jumătate din NATO! „Beznă” de la Varșovia la Stockholm! – FOTO&VIDEO

sursa foto: ziare.com

Semnalul GPS a fost perturbat pe o porțiune semnificativă a teritoriului NATO.

Mai multe surse au indicat faptul că acest fenomen a avut loc după ce rușii și-au activat în exclava Kaliningrad mijloacele EW.

 

Ce reprezintă, de fapt, EW? E vorba de abrevierea sintagmei Electronic Warfare (mijloace de război electronic).

Probleme cu semnalul la Varșovia, dar și în alte orașe

Aceste perturbări ale semnalului GPS au fost semnalate, marți, în Polonia.

Portalul de știri polonez Radio Zet a relatat că în nordul și centrul țării, semnalul GPS „a fost, din nou, bruiat”, fiind afectată inclusiv capitala Varșovia, dar și alte orașe -Lodz, Tricity și Olsztyn. Potrivit aceleiași surse, citate de newsweek.com, fenomenul este investigat și de agenția suedeză de informații militare.

Alte publicații poloneze au relatat, de asemenea, despre perturbări. O hartă a interferențelor a fost publicată de site-ul gpsjam.org. Hartă ce a dezvăluit amploarea problemelor GPS într-o mare parte a Poloniei, cu un nivel ridicat de interferențe radioelectronice în zona exclavei Kaliningrad, vecină țării.

„Rușii au testat EW în Kaliningrad”

Rușii au testat EW în Kaliningrad, așa că aproape jumătate din Polonia și coridorul Suwalki au rămas fără GPS”, a scris Jürgen Nauditt, care postează pe X (fostă Twitter) informații despre războiul din Ucraina.

La începutul acestei luni, blocarea semnalului GPS a mai fost detectată în părțile de est și sud-est ale celui mai nou membru al NATO, Finlanda.

Deși nu a existat nicio dovadă a implicării Moscovei, incidentul a urmat tensiunilor tot mai mari dintre Finlanda și Rusia din cauza aderării Finlandei la alianță, notează aceeași sursă.

Reprezentantul gpsjam.org, John Wiseman, a semnalat, în context, anunțul Ministerului rus al Apărării privind un exercițiu de război electronic (EW) al Flotei baltice ruse, cu baza la Kaliningrad. S-a întâmplat în decembrie, cu câteva zile înainte ca bruiajul în regiune să crească.

author avatar
Andrei Coman
2.558 afisari

15 COMENTARII

  1. Imi place ca occidentalii inca ii cred pe rusi un fel de cioloveci cu barba, rapanosi si care merg la camp doar in izmene cu sapa de lemn pe umar si se incalzesc la opaitz…

  2. Ha ha ha ha! Nu mai functioneaza aplicatiile? Hi hi hi. Acum pe mare nu se vor descurca decat cei care chiar au facut carte la Institutul de marina , aia care stiu navigatie astronomica adica cei peste 50 de ani. Restul sunt degeaba.

  3. Păi ăștialalți au tot trimis bombe să omoare ruși, aia nu mai contează… Rușii le arată că se poate și altfel, nu doar căsăpeală. Ce drăguț!

  4. Ce sa mai faca orbii cu I-phone, fara GPS nu mai gasesc drumul nici pana la toaleta.

  5. Doar un mic avertisment. Și fără GPS IT militară este ca și inexistentă, și nu numai. Ce fac oare rachetuțele cu nume pompoase, Tomahawk, Patriot, sau proiectilele de „înaltă precizie”….fără farul călăuzitor, care este GPS-ul ?. Rușii „ e” deștepți, mai întâi sau dezis de GPS, nu înseamnă că nu-l folosesc, dar și-au creat și propriul lor sistem, GLONASS, așa că le pot arăta americanilor pisica, GPS fiind unul din cele mai vulnerabile puncte ale mașinăriei lor militare. N-ai GPS adio folosirea eficientă a marinei militare, mai ales a submarinelor, a aviației, localizarea precisă unor ținte, și câte altele. Încă nu am aflat dacă și „partenerii” noștri au sisteme de orbire a GLONASS-ului. Poate da, poate ba, vom vede.

    • GHIA rachetele alea au si girocompas deci nu mai intra pe geam unde doarme Putin ci loveste peretele camerei.

  6. Asta ca sa vadă naivii ce înseamnă să scormonesti pe cine nu trebuie.

    Nu ne trebuie război!

  7. De cand ” jumatate din Polonia si coridorul Suwalki ” sunt jumatate din NATO ? Stockholm este capitala Suediei , Suedia nu este ( inca ) membru NATO .

  8. Mai țineți minte când rușii au debarcat în Siria cu 70 de avioane,trecând peste Turcia și orbindu’le radarele?Au montat sub fuselajul avioanelor două ” valijioare mici”.După câteva zile sateliții sua au descoperit avioanele parcate pe pistă .Să nu mai zic alte șicane cu acel sistrugător în Marea Neagră.Toate astea poartă un nume: TEHNOLOGIA KESHE!

  9. ISI PERMIT RUSII EXERCITII DIN ASTEA, TOCMAI CAND MIRCEA GEOANA AR VREA SA VARE ROMANIA IN RAZBOI CONTRA RUSIEI? EL DA ASIGURARI( NU CA AR VORBI PE BUNE!) CA RUSIA NU ARE NICI O SANSA IN FATA NATO. MAI ARE NATO NISTE CAȘCARAVETE DE VREO 50 DE ANI PE CARE O SA LE CUMPERE GEOANA, DACA AJUNGE PE UNDEVA, DIN BANII PENSIONARILOR ROMANI. CA EL SI-A ASIGURAT FAMILIA SI CATE ZILE O MAI AVEA PRIN CONTURI IN STRAINATATE. CA DOAR NU ISI POATE TINE REZERVELE DE TRAI IN LEI, SAU MA ROG, IN RONI! UITATI-VA LA PAPAGALII DE LA TV CUM STIU EI CA RUSII SUNT NISTE INFRANTI, IAR EI, NISTE MORTI IN VIATA, SUNT ADEVARATI STRATEGI! CIRCARI PE MARUNTIS! AVEM GENERALI CAT O ARMATA, DAR NU AU OBIECTUL MUNCII…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger