AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI TOTAL! Palestinienii ripostează: tir de rachete lansate asupra Tel Avivului. Numeroase...

RĂZBOI TOTAL! Palestinienii ripostează: tir de rachete lansate asupra Tel Avivului. Numeroase victime în rândul civililor (FOTO/VIDEO)

RĂZBOI TOTAL! Palestinienii ripostează: tir de rachete lansate asupra Tel Avivului. Numeroase victime în rândul civililor (FOTO/VIDEO) / foto: Deutsche Welle

Israelienii și palestinienii sunt în pragul războiului, după a doua zi de bombardamente reciproce, cu un număr crescut de victime. Tel Avivul a fost, marţi seară, ţinta unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, după ce Hanadi Tower, o clădire cu 13 etaje din Gaza, unde aveau birouri șefii Hamas, a fost doborâtă în urma unui raid al armatei israeliene.

Marți seară, Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul și a atacat capitala cu rachete. Nu mai puțin de 130 de rachete au fost trase asupra Tel Avivului din Gaza, după ce turnul Hanadi a fost lovit în atacul israelian. Numeroși lideri ai aripii militare Hamas au fost uciși. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă Iron Dome.

Hamas susține că a lansat 200 de rachete, marți seara, în direcţia Tel Aviv-ului. Ore în șir s-a auzit zgomotul sirenelor și sunetul interceptoarelor antirachetă ale scutului Iron Dome. În presă și pe rețelele de socializare circulă imagini cu scutul antirachetă Iron Dome în acțiune, interceptând rachetele lansate către centrul Israelului.

Cinci morți și zeci de răniți

Sunt numeroase victime în rândul civililor. O femeie a murit în apropiere de capitala israeliană, mai mulți răniți au fost preluați de ambulanțe. Cinci persoane și-au pierdut viața, marţi, în Israel, în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Una din rachetele trase de militanții palestinieni au lovit un autobuz civil la Holon. 18 persoane au fost rănite, iar șoferul este în stare gravă, potrivit The Jerusalem Post.

Un autobuz cu civili a fost lovit de o rachetă

De asemenea, un rezervor de combustibil a fost lovit de rachete între orașele Eilat și Ashkelon și încă ardea, marți seara.

Gruparea Hamas a confirmat că a lansat, în ultimele 48 de ore, 300 de rachete împotriva orașelor israeliene. Armata israeliană susține însă că s-au tras 500 de rachete auspra Israelului.

Benjamin Netanyahu amenință cu o ripostă răsunătoare: „Oricine atacă va plăti un preţ mare”

Premierul israelian a promis o ripostă dură. Benjamin Netanyahu a avertizat că va ordona un război total împotriva grupărilor integriste din Gaza. Hamas și Jihadul Islamic vor plăti scump pentru atacurile împotriva Israelului, a spus Benjamin Netanyahu. „Israelul va reacţiona cu forţă (…), oricine atacă va plăti un preţ mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp”, a spus Netanyahu.

La rândul său, liderul Hamas, Ismail Haniyeh a spus că mișcarea este „gata” de conflict, dacă Israelul vrea o escaladă. „Dacă Israelul vrea să escaladeze, suntem gata de asta, iar dacă vrea să se oprească, și pentru asta suntem pregătiți”, a declarat el într-o intervenție televizată. „Avem de-a face cu un nou echilibru de forțe”, a mai spus Haniyeh, citat de BBC.

Începând de luni seara, armata israeliană a efectuat aproximativ 150 de raiduri, soldate cu cel puțin 30 de morți în rândul palestinienilor, între care 10 copii, ca răspuns la cele peste 500 de rachete lansate de militanții palestineni către orașele israeliene.

author avatar
Andreea Vlad
536 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger