AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. A început evacuarea militarilor ucraineni răniți din Azovstal /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. A început evacuarea militarilor ucraineni răniți din Azovstal / Ce au negociat rușii

RĂZBOI ÎN UCRAINA. A început evacuarea militarilor ucraineni răniți din Azovstal / Ce au negociat rușii / / Foto: Paudal

După negocierile dintre soldații ucraineni aflați în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol cu forțele Republicii Populare Donețk este planificată evacuarea răniților de pe teritoriul uriașei uzine.

Potrivit fondatorului batalionului Vostok al Republicii Populare Donețk (RPD), Alexandr Hodakovsky, nouă luptători ai forțelor armate ale Ucrainei reprezintă acum interesele majorității militarilor care rămân încă blocați la Azovstal.

Tunelul secret al ucrainenilor

La ieșirea de pe teritoriul Azovstal, aceștia au inițiat negocieri, a precizat Hodakovsky. Comandantul batalionului Vostok a declarat anterior că zece soldați ucraineni care se aflau în interiorul uzinei siderurgice Azovstal s-au predat, scrie Pravda.

La 11 mai, Khodakovsky a raportat că luptătorii batalionului său au găsit și blocat tunelul prin care militarii ucraineni părăseau teritoriul oțelăriei Azovstal pentru a lua apă dintr-un râu. La blocarea tunelului, un soldat al forțelor armate ale Ucrainei a fost ucis, iar altul a fost rănit.

De asemenea, s-a spus că se știe că trei foști militari britanici stăteau pe teritoriul uzinei metalurgice. Potrivit presei, aceștia s-au îndreptat spre Ucraina înainte de începerea „operațiunii speciale rusești” pentru „a se alătura ucrainenilor din est”.

author avatar
Tudor Borcea