AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski vrea să negocieze cu Putin. Ce condiții pune...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski vrea să negocieze cu Putin. Ce condiții pune Kievul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski vrea să negocieze cu Putin. Ce condiții pune Kievul / Foto: printscreen

Principala condiție pentru o eventuală reluare a negocierilor cu Rusia ar fi restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, a declarat marți secretarul Consiliului ucrainean pentru apărare și securitate națională, Oleksi Danilov.

 

Oleksi Danilov a subliniat, de asemenea, că Ucraina trebuie să primească o „garanție” de sisteme moderne de apărare aeriană și armament.

Zelenski vrea „negocieri sincere”

Rusia, negocieri. Principala condiție a președintelui Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale ucrainene”, a scris el pe Twitter.

„Garanție – sisteme moderne de apărare aeriană, mijloace aeriene, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – măsuri proactive. Rachetele rusești trebuie să fie distruse înainte de a fi lansate din aer, de pe uscat și de pe mare”, a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că este deschis la discuții cu Rusia, dar cu condiția ca acestea să fie negocieri „sincere” pentru restabilirea frontierelor Ucrainei, obținerea de compensații pentru atacurile rusești și pedepsirea celor responsabili de „crime de război”, scrie Boursorama.

Washington Post a relatat duminică că diplomații americani îi îndemnau în privat pe oficialii ucraineni să se arate dispuși să negocieze cu Rusia pentru a nu părea intransigenți și a continua să primească sprijin internațional.

author avatar
Tudor Borcea