AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski vorbește prima dată de arme nucleare rusești

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski vorbește prima dată de arme nucleare rusești

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski vorbește prima dată de arme nucleare rusești

Rusia alimentează o cursă periculoasă a înarmărilor, promovând arsenalul său nuclear, a denunțat sâmbătă, 26 martie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei intervenții video la Forumul de la Doha, organizat de Qatar.

„Ei se laudă că pot distruge cu arme nucleare nu doar o anumită țară, ci și întreaga planetă”, a spus Zelenski, sugerând că acest lucru a încurajat alte țări să achiziționeze arme atomice. Zelenski s-a exprimat într-un mesaj video difuzat în fața marilor lideri politici și economici internaționali.

„Amenințări existențiale” pentru Rusia

Președintele ucrainean a cerut, de asemenea, Qatarului, un important exportator de gaze naturale lichefiate, să își mărească producția pentru a contracara amenințările Rusiei de a folosi energia „pentru a șantaja întreaga lume”.

Când Ucraina și-a dezmembrat stocul nuclear în anii 1990, a primit „garanții de securitate de la cele mai puternice țări din lume”, inclusiv Rusia, a spus Zelenski într-un mesaj tradus în engleză, și în cea de-a 31-a zi a invaziei militare ruse a Ucrainei.

„Una dintre țările care ar trebui să ofere una dintre cele mai importante garanții de securitate a început să lucreze împotriva Ucrainei, iar aceasta este manifestarea supremă a nedreptății”, a denunțat el, scrie AFP.

Moscova a declarat săptămâna aceasta că armele nucleare vor fi folosite în Ucraina numai în cazul unei „amenințări existențiale” împotriva Rusiei, occidentalii considerând „foarte credibil” un atac sau un incident chimic sau nuclear cauzat de bombardamentele rusești.

NATO a anunțat că va furniza Ucrainei echipament de protecție împotriva amenințărilor chimice, biologice și nucleare.

author avatar
Tudor Borcea
243 afisari

4 COMENTARII

  1. Ne doare-n CUR de ce slobozeste pe gaura gurii nazistul asta !!!
    Mai slabiti-ne cu razboiul; e razboiul lor , nu al nostru, asa ca sa si-l duca sanatosi !!!

  2. Nu-l ascultaţi pe Arlecchino ! Romania deja face ce se poate pentru a ajuta refugiatii Ucrainieni dar Arlecchino vrea mai mult.
    Romania trebuie, in continuare sa ramana neutra.

  3. Bai jidanski de Zelenski, tu vezi-ti de razboiul tau personal cu salbaticii aia de rusnaci, cu cat va rariti mai amult, cu atat va fi mai bine pentru restul lumii !! NNimwni nu are nevoie prin preajma de niste zei aka cimpanzei salbatici ca voi, asa ca Mult Noroc, bai jidane !! Ha ha ha 🙂 Si nu uita sa lupti pana la ultimul ukro-na-zi, conform zicalei stapanilor vostrii amerloci, contra rusnacilor !! Sa nu uiti sa iti omori tot poporul, pacat de naivii aia de idioti inutili pe care ii folosesti ca si scutiru umane la Mariupol !! Bai diktatorule de colonie esuata bananiera, vezi ca deja a aparut harta Ukro-na-ziei impartita deja la ceilalti, asa ca vorba aia: Mult Noroc, bai trepadusule nazist imputit !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger