AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski recunoaște în premieră situația din estul țării /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski recunoaște în premieră situația din estul țării / Ce se întâmplă în Harkov și Donbas

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski recunoaște în premieră situația din estul țării / Ce se întâmplă în Harkov și Donbas / Foto: Facebook

Armata ucraineană a recunoscut miercuri, 27 aprilie, că forțele Rusiei au avansat în estul țării, cucerind mai multe orașe din regiunile Harkov și Donbas.

De la Izium, care se află deja sub controlul lor, forțele rusești atacă spre Barvinkove, mai la sud. Rușii au cucerit orașul Zavodîi și suburbia nord-estică a orașului Velika Komîșuvaha, a precizat Ministerul ucrainean al Apărării în raportul său de dimineață.

Ucrainenii țineau la secret avansurile rusești

Mai la est, spre Lîman, armata rusă a capturat orașul Zaritcine și a efectuat tentative de asalt în apropiere de Iampil, a precizat ministerul.

În apropiere de Severodonețk, unul dintre orașele importante ale regiunii, cu o populație de 100.000 de locuitori înainte de război, forțele Moscovei au preluat controlul asupra orașului Novotohivske și desfășoară o ofensivă spre Nijni și Orihove, potrivit aceleiași surse.

De la începutul invaziei rusești, la 24 februarie, armata ucraineană nu a recunoscut decât rareori progresele rusești sau capturarea unor localități, scrie Radio Canada.

La 18 aprilie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat începerea ofensivei rusești împotriva estului țării, unde o parte se află în mâinile separatiștilor pro-ruși din 2014 și care este acum obiectivul prioritar al Moscovei.

De partea sa, Ministerul rus al Apărării susține că trupele sale au reușit să distrugă obiective militare importante, inclusiv depozite care adăpostesc arme furnizate de Occident Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea
728 afisari

1 COMENTARIU

  1. am vazut ca seful aparari din mariupol viseaza la o extractie gen dunkerque! el habar nu are ca acolo nemtii n-au vrut sa-i termine ptr ca sperau la o colaborare cu englezii ca-i mancau de nu ramanea nici urma din ei! se vede cata propaganda s-a bagat in ei de nu stiu decat povesti despre eroismul englezesc. 😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger