AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin. Țara vecină României...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin. Țara vecină României unde se va hotărî totul

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski, pregătit să negocieze cu Putin. Țara vecină României unde se va hotărî totul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acceptat propunerea președintelui rus Vladimir Putin și este gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat sâmbătă, 26 febriarie, secretarul de presă al lui Zelensky, Serghei Nikiforov.

„Trebuie să infirm acuzaţiile că am refuzat să avem discuţii. Ucraina a fost şi este întotdeauna pregătită să negocieze pacea şi încetarea focului. Este poziţia noastră permanentă. Am acceptat propunerea preşedintelui rus”, a scris el pe contul său de Facebook, potrivit Tass.

La Minsk sau la Varșovia?

Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și ora negocierilor. Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală, a menționat el.

Purtătorul de cuvânt al Kreminului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că Putin este gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții cu Ucraina. Ulterior, el a spus că, în răspuns la inițiativa de a purta discuții în capitala Belarusului, partea ucraineană a sugerat Varșovia ca un posibil loc de desfășurare.

Budapesta se oferă mediator

Vineri, Ungaria s-a oferit să găzduiască două delegații ruse și ucrainene la Budapesta, cu scopul de a începe negocierile de pace între Rusia și Ucraina.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a spus că l-a sunat pe omologul său rus Serghei Lavrov, precum și pe directorul administrației prezidențiale ucrainene Andriy Yermak, scrie Ouest-France.

„Le-am propus ca discuțiile să aibă loc la Budapesta, un loc sigur” pentru cele două delegații, a menționat Szijjarto. „Mi-au mulțumit pentru ofertă și au spus că o vor lua în considerare”, a adăugat ministrul. „Sperăm că în următoarele ore sau zile se va găsi un acord pentru începerea discuțiilor”.

Ungaria, membră a Uniunii Europene și NATO, s-a apropiat de Moscova în ultimii ani sub conducerea lui Viktor Orban, care a condamnat totuși, joi, invazia Ucrainei.

Rusia a declarat anterior că este pregătită să organizeze o întâlnire cu o delegație ucraineană la Minsk, capitala Belarusului, în care să solicite capitularea armatei ucrainene, o condiție prealabilă pentru „negocieri”.

author avatar
Tudor Borcea
1.024 afisari

3 COMENTARII

  1. asta trebuia sa se faca de la inceput nu sa se ajunga la impuscaturi si explozii doar se stia ca Ucraina nu face fata Rusiei pe taram militar
    dar orgoliile si influienta unora din conducerea Ucrainei precum si altora din afara a dus la acest razboi

  2. Ce joaca ungurul la doua capete sa vada cu csre ramane agatat??!!! Ce mare tara se pretinde ca are vreun cuvant de spus in afara de ipocrizie!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger