AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski luptă cu trădători lângă el / Noi arestări...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski luptă cu trădători lângă el / Noi arestări făcute de SBU

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski luptă cu trădători lângă el / Noi arestări făcute de SBU

Serviciul de securitate al Ucrainei, SBU, l-a arestat pe șeful biroului procurorului din districtul Nikolaiev, fiind suspectat de trădare.

Potrivit forțelor de ordine, bărbatul a cooperat cu trupele ruse și le-a informat asupra situației operaționale din regiune.

Potrivit anchetei, șeful parchetului raional a furnizat sistematic forțelor armate ruse date despre numărul și locurile de detenție a prizonierilor de război ruși.

„Informații de interes pentru ocupanți”

„El a raportat, de asemenea, rezultatele bombardamentelor din regiunea Nikolaiev, date privind decesele militarilor și civililor și alte informații de interes pentru ocupanți”, au spus anchetatorii.

Anterior, au existat rapoarte despre capturarea a câtorva zeci de persoane suspectate că au transmis Rusiei informații cu privire la desfășurarea trupelor ucrainene și a blocajelor rutiere. Astfel, șeful apărării teritoriale a regiunii Kiev, Igor Sabiy, a raportat capturarea a 159 de „spioni” aparținând a 14 „grupuri de sabotaj și recunoaștere”.

Pe de altă parte, 267 de pușcași marini din batalionul 503 desemnați în corpul 36 de marină al Marinei Ucrainene s-au predat forțelor cecene care luptă alături de ruși în Mariupol. Comandantul cecenilor, Adam Delimkhanov, a declarat că acești vor fi tratați „cu respect” ca prizonieri de război.

author avatar
Tudor Borcea