AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski insistă din nou pe lângă NATO. Ce vrea...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski insistă din nou pe lângă NATO. Ce vrea liderul de la Kiev este sinonim cu WW3!

volodimir zelenskiRĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski insistă din nou pe lângă NATO: intervenție în spațiul aerian ucrainean

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a îndemnat luni din nou NATO să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra ţării sale, avertizând că, în caz contrar, Alianţa ar putea să vadă „rachete ruseşti” căzând asupra statelor sale membre.

Practic, o zonă de excludere aeriană reprezintă o regiune a spațiului aerian în care anumite avioane nu au dreptul de a zbura. În cazul conflictului cu Ucraina, ar presupune ca avioanelor rusești să nu li se permită să zboare pe teritoriul statului ucrainean. Totodată, ar reprezenta un avantaj pentru forțele armate din statul condus de Zelenski, pentru că ar putea fi atacate mai ușor convoaiele rusești din apropierea marilor orașe. Principala problemă este că o zonă de excludere aeriană poate fi impusă doar prin forță armată.

„Dacă nu ne închideţi cerul, este doar o chestiune de timp, rachete ruseşti vor cădea pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO, peste casele cetăţenilor din NATO”, a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj video difuzat puţin după miezul nopţii.

NATO l-a refuzat a treia oară

El s-a exprimat la o zi după atacurile aeriene ruse asupra unei baze de antrenament ucrainene situată la aproximativ 20 de kilometri de Polonia, membră a NATO şi UE, în apropierea oraşului ucrainean Lviv (vest). Potrivit ucrainenilor, aceste bombardamente au făcut 35 de morţi şi 134 de răniţi.

NATO a refuzat solicitarea lui Zelenski de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei cu scopul de a apăra populaţia ucraineană de bombardamente ale aviaţiei ruse.

Și în urmă cu câteva zile, dar și la începutul războiului, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski solicita ajutorul statelor NATO pentru a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Dar și atunci NATO a refuzat cererea lui Zelenski, iar motivul este simplu. Forțele Alianței Nord-Atlantice nu își doresc escaladarea conflictului cu Rusia.

author avatar
Andreea Vlad
671 afisari

5 COMENTARII

  1. Zelenski anunta ca ”rachetele rusesti”, care sunt, de fapt ucrainiene vor ataca tarile vecine Ucrainei.Nu este pentru prima oara cand Ucraina este criminala, nu uitati crimele savarsite d eucrainieni in timpul URSS impotriva romanilor ,crime puse pe seama Rusiei.Nu uitati dusmania fata de etnicii din Ucraina, inclusiv impotriva romanilor avand drept scuza mostenirea sovietica.

  2. PE ZI CE TRECE ZELINSKY SE DOVEDESTE A FI PROVOCATOTR ,UN FACTOR DE DEZASTRU IN ZONA !.VEZI CATE MOMELI A ARUNCAT PENTRU A EXTINDE CONFLICTUL .
    DORINTA LUI NU-I SA FACA PACE CU RUSIA ,PROBLEMA LUI ESTE SA EXTINDA RAZBOIUL , SA TRAGA NATO IN CONFLICT !.
    VEZI DRONA AJUNSA IN CROATIA !,VEZI SUHOIUL ATERIZAT LA BACAU ,VEZI ELICOPTERELE TRIMISE LA GHIMBAV !,MARE LUCRU CA ROMANIA SA NU PLATEASCA ACESTE
    MOMELI .

  3. Ca sa-si apere el c…l, risca fara sa cracneasca al treilea razboi mondial. SUA sa si-l ea la ele acasa. Este creatia lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger